Policie hlídá chaty a zahrady - počet krádeží klesá

S návratem jara je důležité pamatovat na bezpečnost našich chat a chalup, ačkoliv policejní kontroly pokračují. Policisté doporučují kvalitní zámky, mříže na oknech, neukládat drahé předměty, a v případě podezření nevstupovat do objektu, ale kontaktovat policii.


Se zimou za zády se většina z nás vrací k obvyklým činnostem, které milujeme. Pro mnohé z nás to znamená návrat na naše oblíbené chaty a chalupy. Odpočívat, pěstovat zeleninu v zahrádkách nebo jednoduše trávit kvalitní čas v klidu a pohodě. Ale jak je to s naší bezpečností a ochranou našich rekreačních objektů? Ani s nástupem jara nekončí policejní kontroly objektů v zahrádkářských nebo chatových osadách.

Udělejme si průzkum. V naší poslední návštěvě oblasti zvané Peklo, okrajové části Trutnova, jsme spolu s místními policisty zkontrolovali desítky chat a chalup. Přestože jsme našli zapomenuté zahradní nářadí nebo nábytek, dražší nebo cenné předměty nebyly na viděnou. Toto však není záruka soukromí a bezpečnosti. Policisté dbají na to, abychom si uvědomili, že je stále nutné věnovat pozornost našemu majetku i v případě, že jsme na našich místech nepřítomni.

Co je však důležité v případě, že se vrátíme na svou chatu a objevíme nějaké nepravidelnosti nebo problémy? Policisté nás informovali o důležitosti, abychom do objektu nevstupovali, pokud se zdá cokoliv podezřelého, jako je rozbité okno nebo poškozené dveře. Pohyb na místě by mohl zničit stopy, které by mohou být pro policisty důležité pro vyšetřování. Místo toho bychom měli okamžitě kontaktovat policii a nechat na nich, aby svou prací objasnila danou situaci.

Další doporučení pro správnou ochranu našeho majetku před zloději zahrnuje investování do kvalitních zámků ve dveřích a okenicích na oknech. Mříže na oknech také tvoří další účinnou překážku. Drahé předměty, jako jsou sekačky nebo křovinořezy, by neměly zůstávat na chatách během zimních měsíců. Pokud budou nyní přivezeny na jaře, je vhodné je zamykat do garáží nebo sklepů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy