Muzeum Náchod - propojení minulosti, přítomnosti a budoucnosti

Projekt "Živoucí pomezí" od Muzea Náchodska podporuje lokální patriotismus a vytváří pozitivní vztah k domovu. Jedná se o aktivní hranici mezi minulostí, přítomností a budoucností, propojuje lidi i přírodu.


Představujeme živoucí projekt 'Živoucí pomezí', iniciativu Muzea Náchodska a jeho spolupracovníků, která se neúnavně snaží podpořit zdravý lokální patriotismus a vytvářet pozitivní vztah k místu, které nazýváme domovem. Cílem tohoto jedinečného projektu je vytvoření aktivní hranice mezi minulostí, přítomností a budoucností prostřednictvím přirozeného pohybu krajinou. Snažíme se navázat spojení nejen mezi obyvateli na obou stranách hranice, ale také mezi přírodou a kulturou.

Živoucí pomezí staví na společných vzpomínkách, znalostech a zkušenostech jako základu pro komplexní porozumění regionu. K touto cestě terénem Kladského pomezí vás provede zkušená dvojice lektorů složená například z pedagoga, umělce, přírodovědce nebo historika. Projedete lesy, poli a skalami na trasách dlouhých zhruba 10 km; ne nutně s potřebou výjimečné fyzické zdatnosti, ale s chuťí bloudit krajinou a otevřeností novým perspektivám vnímání okolí.

V letošním roce nás projekt 'Živoucí pomezí' zavede do oblasti Náchodska, Hronovska, Policka a Broumovska. Kapacita jednotlivých workshopů je omezena na 15 osob, aby bylo možné zajistit individuální přístup k jednotlivým účastníkům. Registrujte se pomocí formuláře na našich webových stránkách nebo e-mailem, jestliže máte zájem se zapojit.

Představujeme téma workshopu 'Hranicí 2x tam a zpět'. Tato národopisná a přírodovědná procházka s Mgr. Janem Ježkem se uskuteční 13. dubna 2024, výlet začíná v Náchodě a vede přes Kudowu Zdrój až k Žďárkám. Vstupné činí 100 Kč. Putování pokračuje přes zapomenuté údolíčko u Čermné směrem na Bartoňovu horu a pak přes Pstroužnou až k bývalému dolu Vilemína, kde na účastníky čeká malé překvapení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy