Mimořádná prohlídka pevnosti Stachelberg

Fabian Tours představuje nový program "Mimořádná prohlídka obranné linie Stachelbergu včetně prohlídky pevnosti". Exkurze je limitována a koná se pouze dvakrát do roka pro max 30 účastníků.


Pod robustním povrchem české scenérie  27. dubna 2024 11:00 - 16:30, vznikne jedinečná příležitost zažít dějepis zblízka. Naše oblíbená prohlídková agentura Fabian Tours, známá svými průvodcovými službami na významných historických místech, představuje nový program 'Mimořádná prohlídka obranné linie Stachelbergu včetně prohlídky pevnosti'. Tato jedinečná expedice nám umožní prozkoumat rozlehlý areál mimořádného historického významu.

Dostupnost této exkurze je limitována, jelikož se koná pouze dvakrát do roka a je určena maximálně pro 30 účastníků. To si zajišťuje osobní přístup průvodce, tentokrát pod taktovkou RNDr. Miroslava Kejzlara, který se se všemi účastníky podělí o fascinující informace a příběhy spojené s touto pevností a její historií.

Těšit se můžeme na takřka celodenní výlet. Průzkum okolní přírody pevnosti začíná v 11 hodin a končí kolem 14 hodin. Po chutné a uvolňující pauze na oběd pokračuje exkurze od 15 do 16:30 hodin průzkumem podzemí pevnosti a sousedního řopíku. Tento úsek je dlouhý zhruba 5 km a pro jeho zdolání je třeba překonat při návratu 180 schodů, takže doporučujeme vhodnou sportovní obuv.

Stachelberg má bohatou a náročnou historii. Ukončení jeho výstavby bylo nuceně přerušeno Mnichovskou zradou v září 1938. Původně měl být tuto mohutnou obrannou linií, skládající se ze 12 bunkrů propojených hluboko v podzemí chodbami a prostorami o celkové délce 3,5 km. Po Mnichovské dohodě byla stavba opuštěna a některé části byly dokonce zničeny. To, co z ní zůstává, je světový odkaz pokusu Československa postavit silnou obranu proti postupujícím německým silám před druhou světovou válkou.

Slibujeme, že tato cesta do minulosti vás povede k hlubšímu porozumění české historie. Pokud jste milovník historie, dobrodružství nebo jen chcete strávit den objevováním něčeho nového, nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost. Rezervujte si místa co nejdříve a prožijte autentickou zkušenost, kterou nabízí 'Mimořádná prohlídka obranné linie Stachelbergu včetně prohlídky pevnosti'.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy