Čeští vinaři si domů odvezli 41 medailí

Čeští vinaři získali na soutěži Vinalies International v Paříži 8 Grand Gold medailí a 33 zlatých ocenění. Největší úspěch zaznamenalo vinařství Hanzel z Dobšic, které získalo dvě velké zlaté medaile.


Potěšitelné zprávy přichází od českých vinařů, kteří si na Vinalies International v Paříži vybojovali celkem 8 Grand Gold medalí a dalších 33 zlatých ocenění. Událost oznámil Vinařský fond, jenž je hlavní institucí podporující tuzemská vína v zahraničních soutěžích. Tento prestižní soutěžní podnik, konaný ve světovém centru vína, lákal úctyhodný počet 2927 vín od 636 výrobců z 38 různých zemí.

Cesta do Paříže se pro české výrobce vína rozhodně vyplatila. Obzvláště vzrušující je úspěch vinařství Hanzel z Dobšic na Znojemsku, které si odvezlo nejen jednu, ale dvě velké zlaté medaile. Jeho Ryzlink rýnský VOC Znojmo 2021 a Sauvignon VOC Znojmo 2022 si vybojovaly vysoké hodnocení - 95 a 93 bodů ze 100 možných.

Není pochyb, že dalších pět velkých zlatých medailí, které získala vinařství Davinus, Ing. Miroslav Volařík, Gotberg, Krist, Pavlov a Karel Novotný, jsou také důkazem kvality českého vína na mezinárodní scéně.

Účast na Vinalies International není jen o soutěžení, ale také o kritické posouzení vín expertem. Jak uvedl Josef Valihrach mladší, jeden ze 109 hodnotitelů na soutěži, Vinalies International si klade velmi vysoké požadavky na své poroty. 'Chtějí, aby předseda každé poroty byl členem unie vinařů. Jsou to výrobci, technologové i enologové. Každý člen poroty musí také podrobně popsat každý vzorek, což je na soutěžích překvapivě neobvyklé. Hodnocení je tak složitější.'


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy