Hradec Králové navýší dotace na sport, finančně podpoří hokej i fotbal

0

dotace na sport, hradec králové


Zastupitelé města Hradec Králové schválili začátkem října navýšení individuálních dotací na hokej a fotbal pro sezonu 2023/2024. Na projekt Akademie Českého svazu ledního hokeje půjde navíc 1,8 milionu korun, na projekt Regionální fotbalová akademie Královéhradeckého kraje celkem 1,2 milionu korun.

„V souvislosti s novými hodinovými sazbami pronájmu ledu, a tím i vyšším nájemném, dochází k potřebě navýšení dotací subjektům provozujícím svoji sportovní činnost na zimním stadionu Hradec Králové. Jsou jimi Mountfield HK - Akademie ČSLH a Bruslařský klub. Využity k tomu budou nedočerpané finanční prostředky, které byly předem vyhrazeny v rozpočtu města na krytí předpokládané ztráty z provozu stadionu,“ říká náměstek odpovědný za oblast městských organizací a sportu Miroslav Hloušek. 

Dotace na projekt Akademie ČSLH byla navýšena o více než 1,8 milionu korun, dotace Bruslařskému klubu byla adekvátně navýšena v rámci příslušného dotačního programu.

Již v červnu souhlasila rada města s novým ceníkem pronájmu ledové plochy a dalších prostor zimního stadionu. Zastupitelstvo následně schválilo poskytnutí individuální dotace na částečné ztráty z provozu na stadionu za období od 1. května 2023 do 30. dubna 2024 ve výši téměř 12,4 milionu korun. Společnost Mountfield HK může žádat o poskytnutí peněz potřebných na krytí předpokládané ztráty z provozu stadionu až do výše 15,5 milionu korun.

Zkrátka nepřijde ani Nadační fond Regionální fotbalové akademie Královéhradeckého kraje, který podal individuální žádost o poskytnutí dotace ve výši 1,2 milionu korun. Peníze jsou určeny na období září 2023 až 30. června 2024 a budou využity na pronájmy sportovišť, stravování, ubytování a provozní náklady. „Jedná se o třetí rok činnosti Regionální fotbalové akademie. Do projektu jsou zařazeni hráči v kategoriích U14 a U15,“ doplňuje náměstek Hloušek.

Zdroj: TZ HradecKralove.org

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář