BUĎ FIT! - novoroční sportovní výzva města

0

novoroční sportovní výzva, buď fit, hradec králové


Vyzkoušejte v termínu od 1.1.2024 do 7.1.2024 na území města Hradec Králové různé druhy sportovních aktivit a začněte pravidelně cvičit!

Město Hradec Králové připravilo pro své občany nový projekt BUĎ FIT - novoroční sportovní výzva.

Projekt je zaměřen na dospělé zájemce, kteří chtějí začít pravidelně sportovat, ale váhají například z důvodu neznalosti prostředí, výběru druhu sportu a jeho náročnosti, případně mají ostych či obavu začít se cvičením v již fungující skupině.

Zájemci mohou od 1.1.2024 do 7.1.2024 navštívit sportoviště, která jsou do projektu zapojena, a vyzkoušet a vybrat si u nich ze široké škály pro sebe tu nejvhodnější sportovní aktivitu, které se budou pravidelně věnovat. To vše v uzavřených skupinách či lekcích pod vedením profesionálních trenérů. 

Přehled zapojených sportovišť a nabízených aktivit naleznete níže. 

Každý zájemce může využít až tři volné vstupy. 

Počet lekcí a jejich kapacita je omezena nabídkou zapojených subjektů!

A jak na to?

Přes následující odkaz se od 1.12.2023 jednoduše zaregistrujete Registrace účastníka. Formou automatické odpovědi na provedenou registraci Vám bude na uvedený e-mail obratem zaslán voucher se třemi volnými vstupy. Tento voucher si vytisknete a rozdělíte na 3 vstupenky, které následně využijete dle svého výběru.

Před návštěvou vybrané lekce si pak nezapomeňte předem zarezervovat svoje místo dle pokynů uvedených na webových stránkách konkrétních sportovišť. Pokud jste se zarezervovali a nebudete se moct lekce zúčastnit, zrušte prosím rezervaci, ať neblokujete místo jiným zájemcům.

Bližší informace k projektu poskytne odbor kultury, sportu a cestovního ruchu: radka.coufalova@mmhk.cz, tel. 495707295.

Zapojená sportoviště a sportovní aktivity:

Befighter, Silově-kondiční trénink

CNS Fitness, H.E.A.T., Kruhový trénink, Funkční trénink, TRX, Bosu, FitBox, Pilates

CrossFit Hradec Králové, CrossFit

DiscoAerobic, Zumba, Aerobic s posilováním

Extrifit GYM, Posilovna

Fitcentrum u Pilnáčka, Flowin, Tabata, Kruhový trénink, Kondiční trénink, Posilovna

Fit Dance, Fit Dance

Fit4fun Flošna, Posilovna

Fitness VIOLETA - dámské fitness, Kruhový trénink, H.E.A.T., FitBox, Funkční trénink 

FitStyle, Jumping, HIIT, Alpinning, TRX, Bosu

FIT STUDIO BK Hradec Králové, Pilates, P-class, Kruhový trénink pro ženy

Gym4you, Pilates, Fit and form, Jóga

Lenka Rumianová, Pilates, Kruhový trénink, Jóga

Stardust Hradec Králové, Core, Zumba, Strong Nation

Tesla gym, Box, Kondiční trénink, Tabata, Funkční trénink, Silový trénink

AREPO  Kruhový trénink, Intervalová silovka, Body fit, Sebeobrana, Jóga

Stručný popis jednotlivých sportovních aktivit:

Aerobik je kondiční cvičení při hudbě, zaměřené na rozvoj oběhové soustavy, na zvýšení úrovně vytrvalosti a výkonnosti.

Alpinning  je skupinovou aktivitou, jež vychází z přirozeného lidského pohybu, kterou je chůze. Provádí se ve vnitřním prostředí na mechanickém pásu za doprovodu motivující hudby.

Body fit je převážně intervalový trénink vlastní vahou. Zaměřuje se na sestavy cviků prováděné bez jakýchkoliv pomůcek. Kombinuje cardio cvičení a posilování.

Bosu je cvičení na cvičební pomůcce ve tvaru polokoule, která je položena na pevné podložce a umožňuje cvičení na nestabilním povrchu. Cvičení kombinuje prvky stability a rovnováhy s posilováním, koordinací a flexibilitou.

Box je všestranný bojový sport, při kterém je zapojeno celé tělo.

Core je trénink určený pro posílení středu těla.

CrossFit je revoluční fitness program využívající rozmanité funkční pohyby prováděné v relativně vysoké intenzitě, která je vždy upravena dle zdatnosti každého jednotlivce. 

FitBox je speciálně vytvořený dynamický cvičební program, při kterém se využívá prvků boxu a kickboxu na speciálně upravených totemech.

Fit Dance je cvičební program, ve kterém budete svojí postavu formovat tancem. Hodinu Fit Dance protančíte na různé hudební a taneční styly.

Flowin je cvičení na hladké podložce s kluzným povrchem s využitím hmotnosti svého těla jako přirozené zátěže.

Funkční trénink je cvičení, při kterém přirozeným způsobem zapojíte co nejvíce svalových skupin současně tak, aby trénink odpovídal potřebám cvičence.

H.E.A.T. je skupinové cvičení založené na nejpřirozenějším lidském pohybu - chůzi.  Jde o věrnou imitaci outdoorové chůze v horském terénu ve vnitřním prostředí na pásu.

HIIT je vysoce intenzivní intervalový trénink. Jde o krátký, velice pestrý druh cvičení pro celé tělo, při kterém se střídá fáze vysoce intenzivního cvičení s fází nižší zátěže.

Intervalová silovka je silový trénink intervalového charakteru zaměřený na rozvoj a zlepšení silových schopností.  Cvičení probíhá se zapojením činek a posilovacích strojů doplněné o specifické pomůcky.

Jóga je soustava cviků, která se zaměřuje na harmonii těla a mysli.

Jumping je komplexní program na speciálně vyvinutých trampolínách. Základem je kombinace cviků s vysokou a nízkou intenzitou, rychlých sprintů s balančními prvky pro dokonalý „core trénink“ a cviků na rozvoj výbušné síly.

Kondiční trénink je soubor cílených pohybových činností, které ovlivňují základní složky zdatnosti nebo kondice, tedy vytrvalost, sílu, rychlost, obratnost a pohyblivost.

Kruhový trénink je efektivní způsob cvičení, který se snaží využít všech hlavních svalových skupin při jednom tréninku. Skládá se z několika cviků, které se opakují v určitém pořadí a časovém intervalu.

P-class je vytrvalostní aerobní cvičení zaměřené na posilování a formování svalstva celého těla, založené na aerobikových prvcích.

Pilates je cvičební systém, který zlepšuje funkci svalové kontroly, flexibilitu těla, sílu a dýchání.

Sebeobrana se zaměřuje na prvky, které fungují v běžném životě. Využívá techniky úderů, kopů, pák a věnuje se také technice pádů či situacím na zemi. 

Silový trénink je forma cvičení, která je primárně zaměřena na budování svalové hmoty a maximální síly.

Strong Nation je fitness program kombinující trénink ve vysoké intenzitě se synchronizovanou motivační hudbou vytvořenou speciálně pro tento program.

Tabata je vysoce intenzivní metoda intervalového tréninku, který velmi rychle zlepšuje výkonnost. Princip je velmi jednoduchý – 20 sekund se naplno provádí cvik, 10 sekund je pauza. To celé se opakuje 8x.

TRX  je originální jednoduchá cvičební pomůcka v podobě závěsného systému, který jako dominantní zátěž využívá váhu vlastního těla.

Zumba  taneční fitness program, který kombinuje kroky různých tanečních stylů.

Zdroj: TZ HradecKralove.org



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář