Pod lízátky vystoupí Xindl X a Monkey Business, Votroci se utkají s Olomoucí

Na první zářijový víkend připravilo město Hradec Králové ve spolupráci s konsorciem stavebních společností, fotbalovým klubem a dalšími partnery velkolepé slavnostní otevření nového fotbalového stadionu. Akce s názvem Zpátky pod lízátky se bude konat v neděli 3. září od 10 do 23 hodin.


Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, světelná show, vystoupí řada kapel včetně známých hudebních hvězd jako Xindl X nebo Monkey Business. Od 20 hodin se navíc rozehraje už třetí utkání na domácí půdě, FC Hradec Králové bude hostit SK Sigmu Olomouc. Od 16 hodin budou moci cestující směřující na nový fotbalový stadion využít hradeckou MHD zdarma.

„Poděkování patří všem, kteří se na stavbě nové fotbalové arény podíleli. Skvělou práci odvádí také fotbalový klub, Votroci doma dvakrát za sebou vyhráli, třetí výhra v řadě by byla krásným momentem v celém dni. Největší poděkování si ale zaslouží všichni fanoušci, kteří ve stadion věřili a podporovali jeho výstavbu. Budu se těšit, že se zde potkáme a společně si tento den užijeme. Všichni jste srdečně zváni,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Program akce Zpátky pod lízátky, kdy dojde ke slavnostnímu otevření nové arény, bude zahájen v 10 hodin. Do 16 hodin si návštěvníci budou moci prohlédnout část zázemí stadionu, v okolí arény bude připravena řada kulturních vystoupení a představení hradeckých sportovních klubů formou dětské sportovní akademie, při které si budou moci budoucí sportovci vyzkoušet nejrůznější sporty, a ještě vyhrát zajímavé ceny. Pro návštěvníky je také na programu dětská show a soutěže včetně kouzelníka Pavla Kožíška či ukázky složek integrovaného záchranného systému. Od 15 do 20 hodin se na hlavním pódiu uskuteční několik hudebních vystoupení, představí se Xindl X, Factorial orchestra či Martin Brunner.

Ve 20 hodin se pak na hradeckém stadionu odehraje ligové utkání mezi FC Hradec Králové a SK Sigma Olomouc. Po fotbalovém zápase bude na pódiu před arénou na veřejnost čekat ještě vystoupení skupiny Monkey Business, večer pak kolem 23. hodiny zakončí světelná show. K dispozici bude po celou dobu široká nabídka občerstvení. Pro fotbalovou část programu je nutné mít platnou vstupenku, program v okolí arény je pro všechny návštěvníky zdarma.

V neděli 3. září od 16 hodin budou moci návštěvníci areálu fotbalového stadionu využít MHD zdarma. Na vybraných linkách budou nasazeny kloubové vozy. Na lince č. 7 pak přibydou také posilové spoje. 

„Jde nám především o to, abychom předešli dopravnímu kolapsu v okolí stadionu a zároveň podpořili cestování i jiným způsobem než jen automobily,“ vysvětluje náměstek primátorky pro oblast dopravy Miroslav Hloušek. 

V neděli budou moci řidiči využít parkoviště před koupalištěm Flošna, které bude rozšířené o travnatou plochu směrem k silničnímu okruhu. Další záchytné parkoviště bude k dispozici u kampusu Univerzity Hradec Králové, odkud bude od 16. hodiny návštěvníky ke stadionu a případně zpět vozit speciální okružní linka. Podrobné informace k akci jsou zveřejňovány a pravidelně aktualizovány na webové stránce www.arenapodlizatky.cz.

Hlavními partnery dne Zpátky pod lízátky jsou město Hradec Králové, FC Hradec Králové, společnosti Strabag, Geosan Group, D&D Elektromont, Grinity, Institut für Sportstättenberatung GmbH, BICZ, Univerzita Hradec Králové, Dopravní podnik města Hradce Králové, Technické služby Hradec Králové, Hradecké služby, Městská policie Hradec Králové, Tepelné hospodářství Hradec Králové, Marius Pedersen, Vodovody a kanalizace Hradec Králové, zástupci složek IZS a Armády ČR, ČSOB, Královéhradecká provozní, Tecam, Dahasl, Montela MH.

Zdroj: TZ 

Foto: Pexels, Tomáš Malík


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.08.2023 14:03




0 +
 
Studio UHK

Hlavní zprávy