Město chystá novinku na pouchovské sportoviště

Nová tělocvičná hala na Pouchově začala sloužit sportovcům v březnu loňského roku. Nyní se do této oblasti vrátí řemeslníci, kteří upraví přilehlé sportovní hřiště na softbal.


Po celém obvodu nechají Technické služby Hradec Králové instalovat záchytné sítě za přibližně 1,1 milionu korun bez DPH. Práce by měly být zahájeny ke konci září. Dodavatelskou firmu spolu s finančními prostředky na svém včerejším zasedání schválila rada města.

„Spolu s technickými službami postupně doplňujeme různé herní prvky či jiná vybavení na hradecká hřiště a sportoviště. Sportovní hala na Pouchově se stala hodně oblíbenou, stejně jako přilehlé softbalové hřiště. Sítě, které budou do výšky šest metrů, budou sportovcům určitě k užitku a zpříjemní jim pocit ze hry,“ říká náměstek primátorky pro správu městského majetku Pavel Vrbický. 

Instalaci sítí provedou řemeslníci do konce roku, sportovcům by měly začít sloužit od nového roku.

Tělocvičná hala na Pouchově byla dostavena začátkem loňského roku, využívána je pak od března 2022. Stejně jako softbalové hřiště je hala nejvíce využívána spolkem TJ Sokol Pouchov. Nejčastěji si sem lidé chodí zahrát volejbal, basketbal nebo nohejbal, tělocvičnu hojně využívá i kroužek sportovní gymnastiky. Probíhají zde také různá cvičení pro všechny věkové skupiny. 

„Podobných sportovišť v našem městě je stále nedostatek, poptávka na pronájem haly na Pouchově je obrovská a stále roste. Se začátkem nového školního roku se navíc do jejího využívání zapojí školy jako například mateřská škola Věkoše, Střední škola služeb a gastronomie nebo studenti z Univerzity Hradec Králové,“ doplňuje náměstek Vrbický. Kromě velké tělocvičny se v pouchovské hale nachází také malá, kterou využívají sportovci především pro jógu a moderní gymnastiku.

Zdroj: TZ HradecKralove.org

Foto: Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy