Letní skipasy do Krkonoš nabízí lanovky bez omezení

Od května do října mohou držitelé nových skipasů bez omezení využívat krkonošské lanovky. Cílem je přilákat turisty i v letních měsících. V předchozím roce provozovatel SkiResort Černá hora - Pec uvedl čtyřtýdenní kartu EnjoyCard. Nově zavedená LETNÍ karta platí půl roku a je dostupná pouze online.


Od května do října budou moci držitelé nových permanentek neomezeně využívat lanovky na krkonošské hřebeny. Provozovatelé lyžařských středisek doufají, že letní skipasy přilákají turisty, aby se na hory vrátili po celý rok. SkiResort Černá hora - Pec, provozovatel 50 kilometrových sjezdovek zahrnutých v jednom skipasu v zimě, zavedl již v předchozím roce čtyřtýdenní zážitkovou kartu EnjoyCard.

EnjoyCard umožňuje vstup do dětských parků a pohodlnou jízdu lanovkami Černohorský Express, Portášky ve Velké Úpě a Hnědý vrch v Peci pod Sněžkou. Nově zavedená LETNÍ sezonka, na rozdíl od EnjoyCard, platí půl roku, od května do konce října. Držitelé karty mohou neomezeně využívat turistický autobus z Janských Lázní do Pece a kdykoliv navštívit stromovou stezku na úpatí Černé hory.

Nová LETNÍ sezonka je k dispozici výhradně online. Dospělí zaplatí 1290 korun, junioři a senioři 890, děti od 390 korun. Pro srovnání, jízda kabinovou lanovkou na Černou horu v online obchodě stojí 270 korun, u pokladny na 310 korun. 'Cílem letních skipasů je oslovit především turisty z regionu, ale také lázeňské hosty, majitele apartmánů nebo rodiny s dětmi,' uvedl ředitel SkiResortu Jakub Janda.

Loňský rok navštívilo východní Krkonoše v letní sezoně přibližně 150 tisíc turistů. Ze statistik vyplývá, že letní skipas se vyplatí i návštěvníkům z Prahy, středních Čech a dalších regionů. Janda dále dodal: 'Kdo má dojezd do hodiny a půl a chce opakovaně jezdit na hory, ten je bude mít od jara do podzimu mnohem dostupnější.'

V létě se cesta srovnatelně osvědčila i v Špindlerově Mlýně, který je s více než 27 kilometry sjezdovek největším lyžařským areálem v Krkonoších. Ředitel skiareálu René Hroneš sdělil, že cílem letních sezónek je nabídnout výjezdy lanovkou za symbolickou cenu všem, kteří tráví ve Špindlerově Mlýně a jeho okolí hodně času.

Špindl Walk sezonka je k dispozici do konce května za 1290 korun pro dospělé, 1040 pro seniory a juniory, 910 pro děti. Od června za ni dospělí zaplatí 2490 korun. Kabinová lanovka na Černou horu, stejně jako špindlerovská lanová dráha Medvědín, zahájí letní provoz ve středu 1. května.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024