Chlumec nad Cidlinou: Speciální vůz umývá popelnice a zlepšuje hygienu

0

mytí popelnic, Chlumec nad Cidlinou, speciální mycí automobil, Hradecké služby a.s., hygiena ve městě, blog, blogall


Mytí popelnic v Chlumci nad Cidlinou zajišťuje speciální mycí automobil od Hradeckých služeb a.s. Tento unikátní vůz denně obsluhuje desítky ulic, čímž přispívá k lepší hygieně ve městě.

Chlumec nad Cidlinou - Proces třídění a sběru komunálního odpadu dostává novou dimenzi díky speciálnímu mycímu automobilu, který poskytuje zaměstnanci společnosti Služby města Přelouče. Tento unikátní vůz, zapůjčovaný od Hradeckých služeb a.s., je jediný svého druhu v celém regionu. Každý den obslouží několik ulic a za týden se zvládne postarat o celé město.

Martin, který má na starosti mycí auto, popisuje, jak během pracovního dne umývá popelnice po celém městě. 'Vozidlo nejprve vyprazdňuje obsah popelnic, poté je postaví do hydrauliky. Samotné čištění nádoby trvá jen zhruba minutu,' vysvětluje Martin. V průběhu dne takto obslouží desítky ulic a přispívá ke zlepšení hygienických podmínek ve městě.

Systém třídění odpadu stojí na správném chování obyvatel, kteří musí začít tříděním a správným nakládáním s odpadem u sebe doma. Čistota komunálních nádob je klíčová, neboť některé popelnice jsou plné špíny, smradu a různých nečistot, jak směle komentují pracovníci mycího vozu.

Ředitel Hradeckých služeb a.s., Martin Hušek, podotýká, že provoz takového vozu není levnou záležitostí. 'Externí provozování této služby stojí okolo 3500 korun za hodinu, což zahrnuje náklady na posádku, řidiče a samotné vozidlo,' říká Hušek. Speciální auto funguje nejen v Hradci Králové, kde jednou ročně čistí nádoby na komunální odpad, ale také cestuje po celé České republice, od Karlových Varů po Ostravsko.

Práce posádky mycího automobilu vyžaduje nejen technickou zdatnost, ale i schopnost komunikace s obyvateli. 'Mnohokrát, když se sundají malé popelnice z vyklápěče, uživatelé už čekají a chtějí si je hned odvézt. To nám to čištění trochu komplikuje,' usmívá se Martin Hušek. Posádka musí často na obyvatele zvonit a žádat je, aby popelnice opět vyndali ven k umytí.

Boj se smradem a nečistotami, jak jej nazval Martin z posádky mycího vozu, může být někdy i adrenalinový zážitek, avšak výsledky stojí za to. Pravidelné mytí popelnic přispívá nejen k lepší hygieně, ale i k lepšímu celkovému vzhledu městských ulic.

Veřejné kontejnery na papír a plast jsou někdy zneužívány podnikateli a firmami, což přidává další výzvy pro služby města. Správné a efektivní vykonávání těchto úkonů tedy vyžaduje zkušenou posádku a chuť komunikovat s lidmi.

Mytí popelnic v Chlumci a dalších městech se stává nezbytností pro udržování čistoty a pořádku ve městě. Díky nasazení speciálních automobilů a odhodlání pracovníků se občané mohou těšit na čistší prostředí a větší komfort při nakládání s odpady.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář