V Hradci Králové začala oprava objezdu Brněnská na silničním okruhu

0

(ČTK) - V Hradci Králové dnes začala oprava okružní křižovatky Brněnská na silničním okruhu města.

 (ČTK) - V Hradci Králové dnes začala oprava okružní křižovatky Brněnská na silničním okruhu města. Dopravu zatím stavební práce nezkomplikovaly, provoz přes křižovatku i na alternativních objízdných trasách byl ráno plynulý. ČTK to řekl mluvčí hradecké krajské policie Ondřej Moravčík. Hlavní část opravy potrvá do 2. září. Přes křižovatku Brněnská denně projedou desítky tisíc aut včetně tranzitní kamionové dopravy. Na křižovatce začíná hlavní silnice z města směrem na Brno a Olomouc.

Zatím bezproblémový provoz na křižovatce je podle policie dán tím, že doprava je v těchto dnech výrazně slabší než obvykle. Začaly prázdniny a mnoho lidí má o nynějším zkráceném pracovním týdnu volno. Větší nápor na křižovatce policie čeká od příštího pondělí.

Rekonstrukce křižovatky téměř za 60 milionů korun bez DPH zahrnuje plošnou opravu podkladních vrstev vozovky s následným položením nového živičného povrchu. Práce potrvají téměř pět měsíců, hlavní díl oprav v prostoru vlastní křižovatky stavbaři udělají o letních prázdninách.

Řidiči osobních aut mohou jezdit objížďkami vedenými okolními ulicemi. Jedna objízdná trasa vede ulicemi Mrštíkova, Štefcova a Náhon, druhá objížďka bude přes čtvrť Třebeš ulicemi Palachova, Štefánikova a Zborovská. Na objízdných trasách bylo vyznačeno nové značení, někde se změnila přednost v jízdě, někde řídí dopravu semafory. Vjezd do křižovatky ve směru od Studijní a vědecké knihovny byl uzavřen.

Od 3. září by měla být okružní křižovatka Brněnská průjezdná bez omezení a stavbaři by po jednotlivých pruzích měli začít opravovat navazující Sokolskou ulici. Tyto práce by měly trvat do 21. října. Poslední říjnový týden by měly přijít na řadu dokončovací práce, které by se měly obejít bez uzavírek a zásadního omezení dopravy.

 Za správnost odpovídá: Michal Komárek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář