Okolí zimního stadionu čeká změna, město chystá novou studii za 2,4 milionu

0

zimní stadion hradec králové, rekonstrukce


Město nechá zpracovat studii proveditelnosti k areálu zimního stadionu v Hradci Králové, na svém zasedání se na tom shodlo zastupitelstvo.

První urbanisticko-architektonická studie byla vypracována již v roce 2007. Od té doby se značně zhoršil především technický stav malé haly. Cílem nynější studie, na kterou bude vyčleněno přes 2,4 milionu korun včetně DPH, je najít řešení, jak by mohla lokalita v okolí stadionu v budoucnu vypadat.

„Malá hala není v úplně ideálním stavu a je třeba rozhodnout, zda investovat do oprav, nebo řešit její komplexní rekonstrukci. Právě tato studie by nám to mohla pomoci zjistit,“ uvádí náměstek pro oblast urbanismu a architektury Adam Záruba. Studie z roku 2007 obsahuje tři alternativní řešení. 

První dvě počítají s odstraněním stávajícího křídla hotelu, kompletní rekonstrukcí a dostavbou malé haly a její úpravou tak, aby lépe plnila požadavky v rámci jejího využití. Zastaralý obvodový plášť byl měl být podle ní nahrazen technicky vyspělými konstrukcemi, které splňují požadavky na nižší energetickou náročnost provozu a vyšší nároky na vzhled s ohledem na bezprostřední návaznost na historické jádro. Třetí variantou je, že by stávající objekt hotelu zůstal zachován a bude rekonstruován. Přínosem řešení bylo propojení obou hal a možnost přejít mezi nimi suchou nohou.

„Nová studie proveditelnosti prověří aktuálnost návrhu z roku 2007 a bude pozitivně reagovat na nejnovější trendy v oblasti udržitelné výstavby a energetické šetrnosti budov. Cílem je vyhodnotit další možnosti rozvoje areálu zimního stadionu s důrazem na architektonickou kvalitu a také vazby na okolí. V rámci řešení okolí bychom mimo jiné rádi zpřístupnili pro veřejnost nábřeží Orlice podél zimního stadionu mezi Moravským mostem a Jiráskovými sady.“ doplňuje náměstek Záruba. Na nynější pořízení studie proveditelnosti se počítá s částkou 2,4 milionu korun včetně DPH.

Zdroj: TZ HradecKralove.cz

Foto: Anastasia Shuraeva / Pexels



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář