Hradeckým stromům pomáhají zavlažovací vaky

0

zavlažovací vaky, technické služby hradec králové


Během letošního roku využívaly Technické služby Hradec Králové tři stovky speciálních zavlažovacích vaků k dřevinám po městě. Tento trend v zalévání se těší velké oblibě i využívání, proto nyní přibude dalších 75 nových vaků. Technické služby je dostaly od královéhradecké společnosti Teleflex.

„Zavlažovací vaky se staly oblíbeným nástrojem v rámci efektivního zalévání dřevin. Město je začalo využívat už před čtyřmi lety a postupně se snaží jejich počet navyšovat. Bohužel ani dnes jich ale nemáme tolik, abychom jimi zvládli pokrýt veškerou zeleň a dřeviny, kde je to třeba. Jsme proto velmi rádi za tento dar od společnosti Teleflex, který nám s rozšířením zásob pomůže. Společné spolupráce si vážíme a děkujeme za ni,“ popisuje Pavel Vrbický, náměstek primátorky pro správu Technických služeb Hradec Králové. 

Ty se starají o pravidelné rozmísťování těchto speciálních zavlažovacích vaků. Přikládány jsou převážně k mladým stromům, ale starší vzrostlé stromy nejsou výjimkou. U dřevin je možné je rozmístit jednotlivě nebo je k sobě i připnout po dvou či po třech. Postupně uvolňují potřebné množství vody, a to až po dobu devíti hodin.

Technické služby postupně vytipovávají místa, kam se vaky budou umísťovat. „V minulém týdnu nám začala podzimní výsadba a k vybraným novým stromům bude možné v případě potřeby hned vaky přikládat. Na zimní období je však budeme stahovat. Opět se znovu objeví na jaře, a to u stromů, které jsou obecně náchylné na nedostatek vody,“ doplňuje náměstek Vrbický. Vaky budou k vidění u nových výsadeb například v Blahoslavově ulici nebo na Pospíšilově třídě.

Zdroj: TZ HradecKralove.org

Foto: Negative Space / Pexels.com



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář