Hradecké zastupitelstvo bude mít v novém volebním období stejný počet členů

0

V letošních komunálních volbách se bude rozhodovat o novém složení zastupitelstev měst a obcí.

 V letošních komunálních volbách se bude rozhodovat o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí na konci svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období. Hradečtí zastupitelé dnes určili, že počet členů městského zastupitelstva zůstane stejný i v dalších čtyřech letech. Na podzim tak voliči z Hradce Králové budou rozhodovat o 37 mandátech.

Dnem letošních voleb do zastupitelstev obcí zanikne mandát členů zastupitelstva města a skončí čtyřleté volební období zastupitelstev měst a obcí zvolených ve volbách konaných v roce 2014. Podle platné legislativy stanoví počet členů zastupitelstva příslušné zastupitelstvo obce nejpozději do 85 dnů přede dnem voleb.

Při stanovení počtu členů zastupitelstva obce se přihlíží především k počtu obyvatel a velikosti územního obvodu. Pro město velikosti Hradce Králové je stanoveno možné rozpětí počtu členů od 25 do 45 členů. Z pohledu vývoje počtu obyvatel v tomto volebním období nedošlo k žádným podstatným změnám, totéž platí i pro velikost územního obvodu. Zastupitelé proto schválili pro následující čtyři roky 37 členů zastupitelstva, tedy stejný počet, který má město Hradec Králové dlouhodobě.

Poslední úprava: 27. 06. 2018 07:20, Michal Komárek; Za správnost odpovídá: Michal Komárek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář