Dopravní podnik ocenil trojici řidičů s miliony najetých kilometrů bez nehod

0

dopravní podnik města hradce králové, ocenění


Trojice hradeckých řidičů byla oceněna Dopravním podnikem města Hradce Králové v rámci projektu Jízda bez nehod. Jsou jimi Milan Eliáš, Jan Kroupa a Oldřich Stránský, každý z nich najel s vozy MHD za dvacet let milion kilometrů.

„Účast v našem projektu Jízda bez nehod znamená nespočet dnů, služeb a složitých situací na komunikacích našeho města. Dosažení takto ujetých kilometrů v dnešním provozu není jen otázkou osobních kvalit řidiče či štěstí, ale nezbytnou podmínkou je i výborná znalost a dodržování pravidel silničního provozu. Naši řidiči musí denně prokazovat své schopnosti rychle a dobře reagovat při nečekaných či krizových situacích,“ říká ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham.

V rámci projektu Jízda bez nehod oceňuje dopravní podnik také další významné milníky. Nejvíce za celou dobu fungování této akce má ze současných řidičů MHD na kontě Miroslav Urbánek, který najede ke konci letošního roku více než 2,1 milionu kilometrů.

Hradecký dopravní podnik nyní zaměstnává 218 řidičů, kteří jezdí s vozy MHD. Flotila čítá 130 vozů, z nichž polovina je ekologická, jedná se o elektrobusy a trolejbusy. Během letošního roku začal být také postupně zaváděn do provozu nový odbavovací systém. Nabídl mimo jiné platbu kartou ve vozech, propojení s inteligentním dopravním systémem nebo obnovu a zrychlení celého systému včetně dispečerského řízení. Další funkce odbavovacího systému budou spouštěny v následujících měsících. Jedná se například o začlenění karty IREDO, a tím propojení krajské a městské veřejné dopravy.

Zdroj: TZ HradecKralove.org



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář