Povodňová situace v Královéhradeckém kraji

KRAJ – Úzce spolupracujeme se všemi složkami IZS.




Jedním z hlavních úkolů policie během povodňové situace je součinnost se všemi složkami integrovaného záchranného systému. A to zejména při organizaci a provádění evakuace obyvatel z ohrožených oblastí. Ve spolupráci s hasiči a dalšími složkami IZS, policisté pomáhají lidem opustit své domovy a přesunout se do bezpečných míst. Podílíme se na regulaci dopravy, během záplav může být v některých místech doprava narušena. Cílem je zajistit plynulý průjezd nejen záchranných vozidel a evakuovaných obyvatel. Po celou dobu dohlížíme nad zajištěním veřejného pořádku a bezpečnosti nejen evakuovaných oblastí.

Díky spolupráci všech složek IZS se snažíme co nejvíce minimalizovat škody, ochránit majetek a hlavně život a zdraví obyvatel.

Během dnešního dne jsme v Královéhradeckém kraji ve spolupráci s dalšími složkami integrovaného záchranného systému řešili mimo jiné tyto události:Protržená hráz Zdoňov - Náchodsko Teplice nad Metují – Zdoňov na Náchodsku došlo k protržení hráze rybníka. Byla nutná evakuace osob. V Jánských Lázních na Trutnovsku jsme byli přizváni ke spolupráci s HZS k padající střeše u RD. Často jsme řešili neprůjezdné komunikace kvůli spadlým stromům – např. v Rudníku, ve Špindlerově Mlýně, v Hajnici a v Mladých Bukách na Trutnovsku, v Šárovcově Lhotě a v obci Kyje na Jičínsku, v Červeném Kostelci na Náchodsku, v Javornici na Rychnovsku,..a další. V Deštném v Orlických horách spadl strom na stožár vysokého napětí, ze kterého šlehaly plameny.

Kromě událostí týkajících se aktuální povodňové situace jsme řešili i události, se kterými se setkáváme dnes a denně. Jednalo se o dopravní nehody, alkohol za volantem, přestupky proti občanskému soužití, přestupky proti majetku a další.

I nadále situaci monitorujeme, přesouváme naše policejní hlídky s technikou tam, kde jsou potřeba. Posílili jsme odpovídajícím způsobem výkon služby tak, abychom mohli přizpůsobovat nasazení našich policistů v rámci celého kraje.

por. Bc. Martina Jandová
14.9.2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy