Doporučení na knihu: Hnízdo

Nakladatelství Golden Dog přišlo na český hororový trh s novou edicí. Edice Old School Horror přináší trochu pozapomenuté perly 80. let amerického hororu.


Můžete se těšit na různorodé horory, které ale ani po čtyřiceti letech nezestárly. Jako první se v edici představila autorka Elizabeth Engstrom s knihou Když nás temnota miluje. A jako druhý přichází Gregory A. Douglas se svým románem Hnízdo.

O čem že je kniha Hnízdo?

Byla to obyčejná skládka na klidném ostrově nedaleko Cape Cod. Nikoho ani ve snu nenapadlo, že jsou zde ideální podmínky pro bujení, že je to teplé, páchnoucí a vlhké lůno s takovým množstvím potravy, aby se vše, co se plazí, plíží a skrývá, dosyta nažralo. Stačila změna chemikálie na hubení škůdců a obrovští zmutovaní švábi začali opouštět své hnízdo… a hledat lidské maso.

Gregory A. Douglas byl pseudonym Eliho Cantora (1913-2006). Cantor byl mužem mnoha talentů a zájmů – obchodníkem, spisovatelem, dramatikem, skladatelem, výtvarníkem a básníkem. Vystudoval filozofii na Newyorské univerzitě a získal titul v právech na Harvardu, poté začal pracovat v právním oddělení televize CBS. Během této práce se začal věnovat spisovatelské kariéře, v roce 1990 získal O’Brienovu cenu za povídku a publikoval v časopisech Esquire, Atlantic Monthly, Saturday Review a dalších. Mezi jeho další romány patří Enemy in the Mirror (1977) a Love Letters (1979). Jeho hororový román Hnízdo (1980) se stal předlohou pro kultovní film 1988.

Gregory A. Douglas přišel s něčím, co dokonale sedí své době. Jsou tam monstra, která pocházejí z živočišné říše, navíc jsou zmutovaná. Lidé jsou na izolovaném místě a neví, co k nim přichází. Nebo se spíš plíží a leze. Hnízdo je horor se skvělou osmdesátkovou atmosférou. Old School Horror, který nezestárl.

Hnízdo je na trhu od 16. října 2023.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/hnizdo/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.10.2023 08:53




0 +
 
Studio UHK

Hlavní zprávy