Bezpečně u vody i na vodě

NÁCHODSKO - Hladinu v přehradní nádrži Rozkoš rozvlnil policejní katamarán




Prázdninové dny, jak všichni vědí, jsou vyhrazeny letním radovánkám na souši i na vodě. Avšak ani přitom nesmime zapomínat na nejrůznější nástrahy a číhající nebezpečí, ať už vlivem počasí, přírodních podmínek nebo lidského konání. Do terénu pravidelně vyrážejí na vše dohlížet policisté. A protože do revíru policistů na Náchodsku patří i vodní plocha přehradní nádrže Rozkoš, někdy zvaná Východočeským mořem svůj dozor musí konat jak jinak, na břehu i na vodní hladině. Návštěvníci této lokality si již zvykli, že v letních měsících se tu policejní člun velmi často objevuje a hlídkuje mezi zakotvenými i plovoucími plavidly. Očím hlídky neuniknou ani plavci, wake boardisté, paddle boardisté, a další vodní plavidla se svými jezdci.

Víkendovou kontrolu (4.8.2024) na Rozkoši tentokrát muži zákona provedli společně s úředníky Státní plavební správy, které zajímaly nejen zakotvené lodě, ale i zda mají jezdci na vlnách platné vůdčí listy a svá plavidla řádně registrovaná. Kontrolovaní jezdci na vodních skútrech i majitelé zakotvených plavidel měli vše v pořádku. Po hladině se neproháněl žádný zběsilý vodní akrobat, jen malé plachetnice způsobně kroužily ve vyhrazeném prostoru a osádky nacvičovaly obraty po větru a proti větru. Smíšená hlídka na policejním člunu tak mohla být naprosto spokojená.

Spokojení byli nakonec i východočeští námořníci, kteří za své vzorné chování dostali od policejní koordinátorky prevence v rámci akce Bezpečně u vody nealkoholické pivo, jednorázový alkohol tester a k tomu nezbytné bezpečnostní rady a doporučení.

kpt. Mgr. Eva Prachařová
koordinátorka prevence
5.8.2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy