Trutnov: Nový parkovací dům za 250 milionů!

Královéhradecký kraj schválil financování parkovacího domu v Oblastní nemocnici Trutnov za 250 milionů korun, které uvolní v letech 2025 a 2026. Projekt zahrnuje šestipodlažní budovu s 275 místy, začátek stavby je plánován na první čtvrtletí 2025.


Královéhradecký kraj vydal dne 10. září 2024 oznámení o schválení financování nového parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Náklady na projekt jsou odhadovány na 250 milionů korun, které budou kraj postupně uvolňovat v letech 2025 a 2026.

„Zdravotnictví je pro nás prioritou, a proto plánujeme do nemocnic v kraji investovat celkovou částku přibližně jedné miliardy korun. V trutnovské nemocnici nyní stavíme nové laboratoře a připravujeme projekt urgentního příjmu. Nyní jsme schválili financování nového parkovacího domu, který vyřeší problém s nedostatkem parkovacích míst a usnadní přístup k nemocnici pro pacienty i zaměstnance. Přibližné náklady na tuto investici jsou odhadovány na 250 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Projekt zahrnuje výstavbu šesti podlažního parkovacího domu s železobetonovou konstrukcí, který nabídne 275 parkovacích míst. Součástí plánů je i parkování pro imobilní osoby a vozy s elektrickým pohonem.

„Předpokládáme, že výstavba začne v prvním čtvrtletí roku 2025 a stavební práce budou trvat přibližně 16 měsíců. Parkovací dům bude umístěn nad objektem interny. Cena samotné stavby bez DPH je odhadována na 246 milionů korun, ale tento odhad bude ještě upřesněn prováděcí dokumentací, položkovým rozpočtem a výsledky veřejné soutěže na stavební práce,“ doplnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, který je odpovědný za investice, inovace a IT.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní zdravotnickou péči jak pro obyvatele severní části Královéhradeckého kraje, tak pro velký počet rekreantů, kteří sem přicházejí po celý rok.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy