Trať Hradec–Velký Osek: Červnová výluka, autobusy místo vlaků

Od 1. do 10. června bude na trati mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem probíhat nepřetržitá výluka, informovaly České dráhy. Během tohoto období bude zajištěna náhradní autobusová doprava. Linky Z, S, R, P, C a V budou obsluhovat různé úseky trati. Cestující s platným jízdním dokladem mohou bez doplatku využít alternativní trasy přes Pardubice a Kolín.


Od půlnoci 1. června až do 23:59 dne 10. června bude na trati mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem probíhat nepřetržitá výluka. Informoval o tom Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah. Cestující v tomto období musí počítat s nutností využít náhradní autobusovou dopravu.

Během výluky budou mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem nasazeny linky náhradní autobusové dopravy označené jako Z, S, R, P, C a V. Autobusy linky Z budou operovat mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou a zpět a zastavovat budou na všech zastávkách podle předem stanoveného výlukového řádu. Linka S bude fungovat jako zrychlený spoj ve stejném úseku a zastaví pouze na vybraných zastávkách.

Linka R bude spojovat Hradec Králové a Poděbrady a nabízí přímé spojení bez zastavení. Autobusy linky P na stejné trase zastaví pouze v Chlumci nad Cidlinou. Náhradní autobusová doprava linky C bude rovněž zajišťovat přepravu mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou, avšak tato linka nebude čekat na žádné vlaky a naopak.

Autobusy linky V budou fungovat na trase Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek a zpět a zastaví pouze na vybraných zastávkách. Podle Fialy mohou cestující, kteří mají platný jízdní doklad minimálně na úsek Hradec Králové hl.n. - Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Nymburk - Praha hl.n. a opačně, využít náhradní spojení přes Pardubice a Kolín bez doplatku jízdného.

Toto opatření platí pro dobu trvání výluky a také pro případy, kdy nejezdí přímé vlaky přes Chlumec nad Cidlinou. Cestující mají možnost jet z Hradce Králové do Prahy a zpět buď přímým spojem přes Chlumec, nebo s přestupem v Pardubicích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy