Vyšla povídková e-kniha Uchovej mou duši. Můžete si ji zdarma stáhnout!

0

scifi, fantasy, nové knihy


E-kniha Uchovej mou duši je sbírkou povídek na stejnojmenné téma. V antologii najdete scifi či fantasy povídky od různých autorů.

Co v e-knize Uchovej mou duši najdete?

E-kniha Uchovej mou duši je sbírkou povídek na stejnojmenné téma. V antologii najdete scifi či fantasy povídky od různých autorů. První povídka v knize je od Jana Vavřičky. Jeho text s názvem Auto budoucnosti přináší jistou dávku erotična, samozřejmě má prvek sci-fi a je prodchnutý lehkou nadsázkou, Janovi tak blízkou.

Hned za ním následuje povídka Michala Březiny a to s názvem: Mensibia. Povídku tradičně napěchoval akcí i hláškami a vy tak můžete čekat celkem drsný příběh odsouzeného vězně z nedaleké budoucnosti, kdy lidé kolonizují Měsíc, což je zřejmě Michalovo oblíbené téma.

Ivo Fencl v pořadí s třetí povídkou antologie zaútočí na vaší představivost Libidem zahradního Stínu. Opět se dočkáte jisté příměsi erotiky a možná trochu i psychedelické fantasie.

Čtveřici zkušenějších autorů uzavírá Kristina Haidingerová povídkou Vy, lidé, kde se vrací do světa své knihy Ti nepohřbení. Povídka nás zavede na samý počátek jejího děje.

A teď se dostáváme k superbonusu, k vítězům literární soutěže magazínu Vanili.cz, kteří tvoří v podstatě tu větší část knihy. Startuje vítězka soutěže, Kristýna Malinková, sympatická slečna na počátku své literární kariéry. Její Nesnesitelná těžkost bytí je snadno snesitelným kusem plným vskutku přirozených dialogů. Jedná-li se o prvopočin, budete jistě velmi překvapeni. David Urban, který se umístil těsně druhý, je už ostříleným pardálem na poli soutěžním a v soutěži zabodoval svým Do skonání světa, kusem poctivého textu, který vás dokonale vtáhne a nepustí. Třetí pozicí a tedy sedmou povídkou v pořadí knihy vás zaujme pohodový autor Ondřej Doležal a jeho Prostě jen tak umřít. Prostě jen takový neordinérní text, který je velice hravý a vy se velmi rychle do jeho příběhu zavrtáte. Čtvrté místo obsadily dvě autorky současně, Magdaléna Králová s krátkou povídkou Dušičkář a Jana Pacáková se svým Anubisem. Snad právě příběh Jany Pacákové je nejblíže k našemu mumifikovanému maskotu. Čteme v ní ze zápisků Dr. Johna D. Becketta a postupně odhalujeme jisté tajemství. Dušičkář slečny Králové, přísně na dané téma Uchovej mou duši, vás bude bavit, na to vemte muší jed. Rozverná povídka začínající autorky, které nechybí přirozený cit pro psaní.

E-Kniha je zdarma ke stažení

Zde si stáhněte e-knihu Uchovej mou duši!

Přejeme Vám pěkné zážitky při čtení.

Autoři


Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář