Hrad Trosky zpřístupní Věž Baba s novým výhledem

0

Hrad Trosky, železný ochoz, výhled, stavební práce, otevírací doba, blog


Hrad Trosky s novým železným ochozem brzy zpřístupní Věž Baba, což přinese nerušený výhled. Stavební práce od půlky dubna omezovaly prohlídky. Odborníci 1. června prověří bezpečnost a pokud vše projde, návštěvníci budou moci tuto část hradu navštívit ihned. Otevírací doba se prodlužuje do 17:30.

Hrad Trosky, jehož dvě nápadné věže tvoří nezaměnitelný symbol Českého ráje, připravuje otevření nového ochozu pro návštěvníky. Prohlídky této neobyčejné památky byly částečně omezené od poloviny dubna kvůli stavebním pracím. Pokud odborníci v sobotu 1. června prověří nový ochoz a potvrzí jeho bezpečnost, návštěvníci budou moci tento nový prvek navštívit už o víkendu nebo v následujícím týdnu.

Věž Baba, která byla kvůli stavbě nepřístupná, se díky nové konstrukci znovu otevře veřejnosti. Nový ochoz je vybudován z železa a neobsahuje masivní sloupy, což umožní návštěvníkům nerušený výhled. Tímto krokem se prohlídky na Troskách stanou ještě atraktivnějšími.

Kromě otevření nového ochozu se také mění otevírací doba hradu. Od června bude zřícenina přístupná veřejnosti o hodinu déle, až do 17:30 hodin. Tím se zvyšuje možnost pro návštěvníky užít si krásy této historické památky a okolní přírody Českého ráje.

Správci hradu se snaží co nejrychleji zpracovat všechny potřebné administrativní záležitosti, aby mohli návštěvníkům nabídnout nový zážitek již v nadcházejících dnech. Hrad Trosky si nejenže zachovává svou dominantní pozici mezi českými památkami, ale také pokračuje v modernizaci a zlepšování podmínek pro své návštěvníky.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář