Česká pošta zvažuje drastické snížení poboček

0

Česká pošta, uzavření poboček, Královéhradecko, mobilní poštovní služby, omezení dostupnosti, blog, region24


Česká pošta uvažuje o uzavření poloviny svých poboček na Královéhradecku, což vyvolává silné lokální reakce. Město Hradec Králové a obec Blešná budou odkázané na mobilní poštovní služby.

V kontroverzní situaci se ocitly pobočky České pošty v Hradci Králové a v malebné obci Blešná na Královéhradecku. Poskytovatel poštovních služeb zvažuje uzavření poloviny svých poboček v regionu, což vyvolává na místě silné reakce.

Informaci o přechodu na nový systém dodávaných služeb obdržela také starostka města Hradec Králové. „Česká pošta se rozhodla zavřít naši místní pobočku a namísto ní zavede mobilní poštu. Místo oblíbené kamenné pobočky bude podávat služby dodávka,' prozradil Miloš Buroň, nezávislý starosta obce Blešná. Situace jej dosti zklamala, zejména kvůli způsobu, jakým byla změna oznámena a skutečnosti, že alternativní řešení prakticky neexistuje.

Podobně se pošta zachová i v sousedních obcích Libřice a Jeníkovice. Zdejší kamenné pobočky budou uzavřeny minimálně na dobu tří měsíců.

Podle mluvčího České pošty, Matyáše Vitíka, tato kroky nijak neporušují zákon, služby zůstanou zachovány. „Legislativa umožňuje poskytování služeb třemi způsoby. Může to být obyčejná kamenná pobočka, služby mohou být realizovány prostřednictvím Pošty partner nebo se mohou poskytovat prostřednictvím mobilní pošty,' vysvětlil Vitík. Podobně zdůraznil důležitost zachování služeb pro obyvatele dotčených obcí, bez ohledu na způsob jejich poskytování.

Starosta Blešna, Miloš Buroň, bohudík nad novým systémem nevidí jen růžově. Vyjádřil obavy, že jednou uzavřená pobočka už nebude obnovena a změna se stane trvalou. Navíc považuje nahrazení kamenné pobočky mobilním provozem za omezující, zejména vzhledem k novému rozvrhu pracovní doby. Během týdne se doba poskytování služeb zkrátí z 17 na 10 hodin a nebudou již rozloženy racionalizovaně přes celý týden, což negativně ovlivní jak seniory, tak pracující obyvatelstvo.

Na otázku týkající se obav starosty Miloše Buronia mluvčí České pošty Matyáš Vitík nereagoval. Místo toho uvedl, že celou situaci bude třeba revidovat po uplynutí tříměsíční zkušební lhůty mobilní pošty. Od pondělí 6. května budou však pobočky v Blešně, Libřicích a Jeníkovicích zavřené.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář