Zadržení pachatele během necelé půl hodiny - AKTUALIZACE

HRADECKO - Muže schovávajícího se za keři vyčmuchal pes.


AKTUALIZACE: Minulý týden jsme obviněnému muži rozšířili trestní stíhání o dalších 12 skutků. Navíc je obviněn z přečinů neoprávněné opatření platebního prostředku a poškození cizí věci. Muž měl odcizit 8 jízdních kol, 1 elektrokoloběžku, rum z prodejny, peněženku s platební kartou, s kterou zaplatil na benzince občerstvení. Jedno jízdní kolo se pokusil odcizit a dvě kola, která odcizil, si ukryl ve vedlejším vchodu. Dříve, než je stihl odvézt, se našla a mohla být vrácena majitelům. Všem poškozeným tak způsobil dohromady škodu za 70 tisíc korun. Poslední dvě krádeže spáchal v Pardubicích. Při poslední byl přistižen nájemníky domu, kteří přivolali policejní hlídku. Hlídka muže zadržela a předala hradeckým kriminalistům, kteří na něho z důvodu pokračování trestné činnosti podali podnět na uvalení vazby. Od pátečního dne je tak stíhán vazebně. por. Iva Kormošová, 14.5.2024, 8.00
____________________________________________________________________________________________ V sobotu 6.4. krátce po 23. hodině jsme na lince 158 přijali oznámení o vniknutí neznámé osoby na soukromý pozemek jednoho rodinného domu v Malšovicích. Neznámý muž tam měl prohledat zahradní domek, ale jelikož byl majitelem vyrušen, nic neodcizil a z místa utekl. 
Operační důstojník na místo vyslal hlídku obvodního oddělení Hradec Králové 3 a psovoda se služebním psem Kimim, který po chvíli zachytil stopu pachatele. Po pár desítkách metrů a po necelé půl hodině od nahlášení muže schovaného za keři policisté nalezli, pomocí donucovacích prostředků zadrželi a převezli na služebnu, kde ho umístili do policejní cely.
Následným šetřením vyplynulo, že 27letý muž má od konce roku 2023 na svědomí 11 skutků krádeží, převážně v prodejnách drogerie či elektroniky. Za prsty mu měly uvíznout hlavně telefony a parfémy. Policisté mu také prokázali vniknutí do sklepní kóje, odkud odcizil jízdní kolo, oblečení, boty a starožitné mince. Právnickým i fyzickým osobám tak způsobil škodu za více než 40 tisíc korun.
Policisté z evidencí zjistili, že obviněný muž má v rejstříku trestů již 8 záznamů týkající se převážně majetkové trestné činnosti, kdy na konci listopadu loňského roku naposledy opustil brány vězení. Muže obvinili z přečinů krádež a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až 3leté vězení. por. Iva Kormošová
9.4.2024, 9.00
 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy