Vykolejený vlak v Adršpachu způsobil krátkodobé přerušení provozu

Adršpašské skály se ve středu krátce po 18. hodině staly svědkem nehody, kdy vlak vykolejil nedaleko turistického chodníku. Nehoda se stala chvíli po uzavření skalního okruhu, který je do konce června otevřen od 8 do 18 hodin.


Ve středu večer došlo v Adršpachu na Náchodsku k nehodě osobního vlaku, který vykolejil u hlavního vstupu do skalního města. Ve vlaku cestovalo sedm pasažérů, přičemž nikdo z nich nebyl zraněn. Nehoda způsobila krátkodobé přerušení provozu na trase, který byl obnoven následující den krátce po poledni.

Incident se stal nedaleko turistického chodníku, kterým denně procházejí tisíce návštěvníků mířících do skalního města. Vlaková souprava zastavila těsně za přechodem, což komplikovalo pohyb turistů.

K nehodě došlo krátce po uzavření skalního okruhu, který je otevřen denně od 8 do 18 hodin až do konce června. I přesto, že byla kapacita turistů téměř vyprodaná, byla situace rychle pod kontrolou.

Vlak, který přijížděl ve směru od Trutnova, vykolejil při najíždění na výhybku u nádraží v Adršpachu. Dopravce následně odtáhl soupravu do depa a výhybka byla opravena. Celkové škody byly vyčísleny na 430 tisíc korun, z toho 300 tisíc připadá na poškozenou železniční trať a 130 tisíc na vlakovou soupravu, jak uvedla Drážní inspekce.

Při nehodě se nikdo nezranil a sedm cestujících bylo bezpečně evakuováno. Po dobu výluky byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Vyšetřování příčiny nehody stále probíhá, přičemž hmotná škoda zatím nebyla definitivně stanovena.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy