Terapeutická zahrada Vrchlabí- oáza klidu a terapie

Terapeutická zahrada Střediska Světlo Diakonie ve Vrchlabí je otevřena pro veřejnost. Zahrada poskytuje klidné místo pro relaxaci a terapii. Nabízí různé aktivity, jako výrobu placek nebo magnetek, a domácí občerstvení.


Dobrý den a buďte srdečně vítáni v naší terapeutické zahradě. Takto přivítala své návštěvníky Daniela Rejzková, jedna z vedoucích Střediska Světlo Diakonie ve Vrchlabí. Společně s kolegyní Rádkou se snaží pěstovat oázu vzácného pokoje a klidu pro klienty své organizace a pro veřejnost.

Zvláštně upravené záhony, skleník a odpočinkový sektor vytváří jedinečnou atmosféru terapeutické zahrady vrchlabské diakonie. Po několika chladných mrazivých dnech jsou lidé, kteří posedávají u rybníčka, obklopení zelení, která se probouzí do života pod paprsky jasně svítícího slunce.

'Naše zahrada je nyní otevřena pro širší veřejnost. Nebudou sem tedy docházet pouze naši klienti, ale i obyvatelé Vrchlabí a okolí.' uvádí Daniela. Zahrada je přístupná denně až do října.

Nadzvednuté záhony začínají ožívat zelení a květem. V zahradě jsou umístěny dvě lavičky pro odpočinek a kromě toho také vrbičkový altán. Pro ty nejmenší návštěvníky je zde dětské hřiště, a tak zahrada poskytuje ideální prostor pro rodiny s dětmi.

Je také vzpomínkou na dřívější dny, kdy ve Vrchlabí nebylo k nalezení jediné dětské hřiště. Za tento úspěch nelze nechat bez povšimnutí Spolek Tamar.

Zahrada také hostí několik stanů: 'Můžete si tady vyzkoušet výrobu placek nebo magnetek, zapletení vlasů a mnoho dalších aktivit. K dispozici je také vynikající občerstvení a káva připravovaná našimi klienty ze Sociální rehabilitace Spirála.' dodává Daniela.

Tuto akci klienti velmi oceňují a nacházejí v ní cenný zdroj terapie. Jsou nadšeni, že se mohou setkat s lidmi mimo svůj běžný komunitní kruh.

Nabízíme skvělou kávu a spoustu domácích dobrot. Například šneky naplněné šípkovou marmeládou, které peče náš šikovný Péťa. Kromě šneků Péťa doporučuje i domácí chléb s pomazánkou.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024