Svou rychlou jízdou přišel o řidičský průkaz

JIČÍNSKO – 21letý řidič překročil dovolenou rychlost o 60 km/h.




Policisté dálničního oddělení Hořice se v rámci služby soustředí převážně na kontrolu dodržování povolené rychlosti. Tentokrát se zaměřili i na dodržování zákazu předjíždění. 21letý řidič neunikl jejich pozornosti, když na silnici 1/16 v obci Vrchovina ve směru na obec Vidochov, předjel civilní vozidlo Dálničního oddělení Hořice a nerespektoval dopravní značení B21a – zákaz předjíždění.

Než stačili policisté vozidlo zastavit, vozidlo uhánělo dál. Hříšník měl pravděpodobně naspěch, jelikož mimo obec, kde je stanovena rychlost max. 90 km/h, mu byla naměřena rychlost jízdy 150 km/h. Mladému řidiči se toto „závodění“ nevyplatilo. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a věc byla oznámena příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Dopravní policisté se dále zaměřují na ochranu zranitelných účastníků provozu (děti, cyklisté, chodci, motorkáři) a konají viditelný dohled. Aktivně kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Naším cílem je přispět ke zlepšení bezpečnosti na silnicích a ke snížení počtu dopravních nehod či mimořádných událostí na pozemních komunikacích v České republice.

por. Bc. Martina Jandová
9.7. 2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy