Sprejerství

NÁCHODSKO – Sprejerství je vždy trestný čin.




Náchodští policisté včera přijali oznámení a okamžitě zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

V době od 8.7.2024 do 14.07.2024 v Náchodě v ulici Za Sodovkárnou měl dosud neznámý sprejer posprejovat černou a stříbrnou nesmyvatelnou barvou čtyři garáže. Výše škody zatím nebyla určena.

Během víkendu evidovali případ poškozování cizí věci i policisté z obvodního oddělení Jaroměř. Neznámý pachatel měl někdy mezi dny 12.5.2024 až 11.7.2024 v obci Jaroměř v ul. Jezbinská poškodit jednu ze zde stojících nemovitostí. Uvnitř budovy měl násilným způsobem poničit sedm kusů dveří a dva kusy zárubní. Dále v interiéru budovy měl potřísnit stěny tiskařskou barvou a posprejovat je nesmyvatelnou sprejovou černou barvou. Způsobená škoda se v tomto případě pohybuje okolo 30 tisíc korun.

Sprejerství je vždy trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pachatelům za takové jednání hrozí až jednoletý pobyt ve vězení.

Policisté v této souvislosti žádají, pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení těchto pachatelů, nechť se obrátí na bezplatnou telefonní linku 158.

por. Ing. Karolína Macháčková
15.7.2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy