Seniorka v Náchodě s falešnou kartou pro invalidy odhalena

V Náchodě byla seniorka chycena s padělanou parkovací kartou pro invalidy, což odhalila městská policie při kontrole. Následně byla obviněna z padělání veřejné listiny, což může mít trestní postih až tři roky vězení.


Náchod - V Náchodě se minulý týden odehrála událost, která zaujala nejen místní obyvatele, ale také policii. Pětasedmdesátiletá řidička z Náchodska se rozhodla vyřešit problém s parkováním po svém. Nyní však čelí obvinění, které by mohlo vést až k třem letům vězení.

V úterý 3. září, krátce před polednem, zaparkovala seniorka svůj vůz Honda Civic u bývalé Tepny v centru Náchoda na místě vyhrazeném pro invalidy. Na první pohled by se mohlo zdát, že má oprávnění tam parkovat, neboť za čelním sklem vozidla se nacházela parkovací karta pro invalidy.

Při běžné kontrole městské policie však vyšlo najevo, že s touto kartou něco není v pořádku. Hlídka městské policie zjistila, že dokument je padělek. „Za čelním sklem vozidla měla umístěný padělaný průkaz. Když ji kontrolovala hlídka Městské policie Náchod, toto vyšlo najevo a falzum bylo odhaleno,“ uvedla mluvčí náchodské policie Karolína Macháčková.

Případ byl okamžitě předán policistům z náchodského obvodního oddělení, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z padělání a pozměnění veřejné listiny. Podle právních expertů by žena mohla čelit až třem letům vězení, pokud by byla shledána vinnou.

Celá událost upozorňuje na problém zneužívání výhod, které mají být určeny pouze pro těžce zdravotně postižené občany. „Parkovací místa pro invalidy jsou důležitým prvkem městské infrastruktury a jejich zneužívání má negativní dopady na ty, kdo je skutečně potřebují,“ poznamenala mluvčí Macháčková.

Případ seniorní řidičky z Náchodska tak znovu otevřel diskuzi o potřebě důslednějších kontrol a přísnějších trestů pro ty, kteří se snaží obejít pravidla a zákony. Městská policie Náchod i nadále bude věnovat zvýšenou pozornost tomuto typu přestupků, aby byla zajištěna co největší ochrana práv těch nejzranitelnějších skupin obyvatel.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy