Požár v paneláku - 16 osob evakuováno

V Hradci Králové vypukl požár v panelovém domě kvůli nedbalosti při vaření. Požár vystěhoval 16 obyvatel a způsobil škody za 900.000 korun. Hasiči zvládli uhasit plameny během dvou hodin a zranění byli ošetřeni na místě.


V Hradci Králové na ulici X vypukl silný požár v jedné z bytových jednotek třináctipatrového panelového domu. Požár, který podle informací od hasičů vznikl z nedbalosti při vaření, vystěhoval přechodně až 16 obyvatel a způsobil poškození předběžně odhadované na 900.000 korun.

Hasičský zástupce Radek Mencl oznámil, že k hořícímu domu byli hasiči povoláni krátce po třetí hodině odpoledne. Po necelých dvou hodinách boje s plameny se jim podařilo dostat ohnivou pohromu pod kontrolu.

Zachránění stáli na pokraji ztráty života a zdraví. Muž, jenž byl z bytu převezen, a žena, která byla evakuována, byli předáni do péči sanitky. Situace byla skutečně vážná, jak se podělila policejní mluvčí Magdaléna Vlčková, a uvedla: 'Tři policisté se při záchranných pracích nadýchali kouřem.'

Mluvčí záchranné služby poté dodal, že místní záchranná služba ošetřila celkem osm postižených na místě. 'Pět z nich jsme museli transportovat do nemocnice,' uvedla. Mezi poraněnými se jednalo jak o nadýchání se zplodinami hoření, tak o jeden případ krátkodobého kolapsu.

Podle Mencla přišli na místo přes desítky hlídek policie, které pomáhaly i s evakuací. To však nebylo snadné, protože byt i chodby domu byly plné dýmu. Aby umožnili rychlou a bezpečnou evakuaci, byl pro ně obyvatele pohotově připraven speciální autobus.

'Všichni se však již do svých bytů vrátili,' potvrdil Mencl.'Nyní hasiči vyklízí byt, který utrpěl poškození a pro něj byl k dispozici i speciální kontejner.'



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy