Podvodník vydávající se za rockového zpěváka oloupil ženu o miliony

Žena se stala obětí internetového podvodu, když jí falešný zpěvák skupiny Kabát slíbil setkání a požádal ji o peníze na dovolenou a letenku. Žena poslala milion korun a i několik půjček, než si uvědomila chybu.


O víkendu jedna žena, uvědomujíc si svou chybu, kontaktovala místní policajní oddělení v Novém Bydžově s přiznáním, že se stala obětí podvodu na internetu. Tvrdila, že prostřednictvím sociálních sítí navázala kontakt s českým rockovým zpěvákem ze skupiny Kabát, který jí po několika vyměněných textových zprávách slíbil setkání. Avšak než k setkání dojde, musela uhradit jeho dovolenou.

Podle informací mluvčí hradecké policie Ivy Kormošové, byl zpěvák údajně v zahraničí, a proto žena musela zaplatit také za jeho letenku zpět do České republiky. To však bylo pouze začátkem řady falešných plateb. Podvodník tvrdil, že je žena jeho životní láskou a proto jí zašle balíček se svými osobními věcmi, penězi, zlatem a dárky v hodnotě 18 milionů korun, za což ženě údajně přišly další žádosti o uhrazení různých poplatků.

Podle mluvčí Kormošové, žena posílala peníze na účty, které jí byly zaslány ve formě QR kódů. Poté, co vyčerpala své vlastní úspory, si žena vzala několik půjček v naději, že její investice je opravdová.

Policie proto opětovně varuje občany před posíláním peněz osobám, které znají pouze ze sociálních sítí. Mluvčí upozorňuje: 'Nikdy nevíte, s kým komunikujete. Kdokoliv se na sociálních sítích může vydávat za kohokoliv.' Je známé, že podvodníci používají falešné identity, včetně vojáků, lékařů na misi nebo námořních kapitánů, ale nebrání se také využití jmen známých osobností.

Minulý rok se objevil podobný případ v Třinci, kde falešný zpěvák zaměřený na mladší publikum vylákal ze šedesátileté ženy, které vyznal lásku, 50 tisíc korun na 'úpravy svých písní'. V květnu 2020 středočeská policie řešila další případ, kde šlo o dvacetiletou ženu z Brandýsa nad Labem, která poslala domnělému slavnému herci Keanu Reevesovi půl milionu korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy