Pochod za Rumcajsem láká turisty a sportovce na Jičínsko

Tradiční Pochod za Rumcajsem zahájil turistickou sezónu na Jičínsku. Účastníci absolvovali trasy až 35 km dlouhé a mohli si odpočinout na novém přídavném atrakci - loupežnické lavičce, která nabízí nádherný výhled na krajinu.


Zahájení turistické sezóny na Jičínsku se neslo v duchu tradičního a oblíbeného Pochodu za Rumcajsem. Pro mnohé z nich, to byla jejich první účast, stejně jako pro paní Ester a její kamarádku Katku, které se odhodlaly k absolvování trasy dlouhé 25 kilometrů.

„Jsem zapálený sportovec a ráda bych zhubla, proto jsme se rozhodly vyzkoušet tento pochod,' říká paní Ester s úsměvem. Také dává najevo, že se těší na nové výzvy, které jim cesta přinese. Její kamarádka Katka dodává: „Verím, že to zvládneme. Máme dostatek síly, a kdo ví, možná to zvládneme i dvakrát!'

První z nadšených turistů se na nejdelší trasu vydali už v šest hodin ranní, včetně některých, kteří přijeli z dalekých měst, jako je Ostrava. Jaroslav Nosek, který pracoval na místě registrace, nám prozradil, jak se účastníci postupně shromažďovali a přicházeli na start.

'Jsou zde lidé z Jičína a okolních oblastí, ale také turisté z velkých měst, jako jsou například Ostrava a Mladá Boleslav, a samozřejmě i Praha,' uvedl Nosek.

Mezi účastníky pochodu byla i paní Taťána, která se vydala na trasu dlouhých 35 kilometrů. „Zatím je to pohodové. Oblast je rovinatá, nic těžkého. Cesta nám krásně ubíhá“, sdílí s námi svůj dojem z pochodu.

Janu Vlčkovou na trase doprovází i její chlupatý kamarád. „Je zvyklý na procházky, jdeme téměř stejnou délku trasy jako každý týden.' dodala Jana.

Turistická sezóna na Jičínsku tedy začala za ideálních, příznivých podmínek. I navzdory náročnosti tohoto pochodu, zůstali účastníci nadšeni a plni energie. Z jejich zkušeností je jasné, že Pochod za Rumcajsem představuje nejen fyzickou výzvu, ale také úžasnou příležitost prozkoumat krásy regionu.

Ocenit můžeme i novinku – loupežnickou lavičku, která přináší letošní ročník Pochodu za Rumcajsem. Je skvělým místem pro odpočinek a nabízí nádherný výhled na krajinu. Její přítomnost v krajině je dalším důkazem, že město Jičín se nebojí inovací a přináší nové a zajímavé prvky pro turisty a návštěvníky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy