Nerespektování pravidel silničního provozu

KRAJ - Dálniční kontroly odhalily výrazné porušení dopravních předpisů.




Překročení maximální povolené rychlosti je jedním z nejčastějších dopravních přestupků. Nejinak tomu bylo i v předchozích dnech. Policisté z dálničního oddělení Hořice přistihli 44letého řidiče, který jel rychlostí 163 km/h a to v místě, kde je zákonem stanovena rychlost maximálně 90 km/h. Vozidlem Audi takto závodil na silnici 1. třídy č. 16, v katastru obce Úbislavice ve směru jízdy na Novou Paku.163.jpg

Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu motorovými vozidly. Přestupek byl oznámen na příslušný správní orgán, kde mu hrozí pokuta ve výši 7 – 25 tisíc korun, 6 trestných bodů a zákaz činnosti od 6 do 18 měsíců.

Policisté z dálničního oddělení Střítež zastavili během noční služby v Jaroměři motocykl Suzuki, který řídil 20letý řidič. Mladému řidiči byl proveden test na návykové látky s pozitivním výsledkem na THC. Řidič byl vyzván k podrobení se lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologických materiálů. Toto vyšetření se i přes řádné poučení odmítl. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Přestupek byl oznámen správnímu orgánu k projednání, kde mu hrozí pokuta až do výše 75 tisíc korun, zákaz činnosti od 6 do 18 měsíců a 6 trestných bodů.

Dálniční policisté ze Stříteže dále zjistili přetížená vozidla a ta, která překračovala povolenou délku soupravy.

Při kontrole vozidla Scania v Náchodě, bylo zjištěno překročení povolených rozměrů soupravy. Jelikož byl řidič cizím státním příslušníkem, byla mu uložena kauce ve výši 20 tisíc korun, kterou na místě zaplatil pomocí platebního terminálu.

Přetížení vozidel je dalším závažným přestupkem, který může ohrozit bezpečnost silničního provozu. Vozidla překračující hmotnostní limity mají delší brzdnou dráhu, horší ovladatelnost a mohou poškodit povrch vozovky. Policisté pravidelně provádějí kontrolní vážení vozidel, aby zajistili dodržování povolených limitů.

9.8.2024
por. Bc. Martina Jandová



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy