Jsme první, no a co!

KRAJ - Královéhradecká zásahovka získala mistrovský titul.




Královéhradecká zásahovka, která letos v extrémním závodě zásahových jednotek Šumaman získala již po sedmé v řadě první místo, zvítězila i v Mistrovství zásahových jednotek 2024.

Nejnáročnější policejní závody, při kterých si soutěžící často sáhli na samotné dno, mají za sebou již 14. ročník. Policisté si při nich nejen vzájemně porovnávají své dovednosti, ale také prověřují svou připravenost k těm nejnáročnějším zákrokům.

Letošní mistrovství, organizované Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje, nabídlo extrémně náročné disciplíny, jako je střelba v pohybu při ztížené viditelnosti, taktické řešení situací, osvobození osob v kritických situacích, práce ve výškách a překonávání fyzicky náročných překážek. Soutěžící museli zvládnout i situace na vodní hladině jezera.

V soutěži se utkalo 9 týmů, včetně slovenského Pohotovostného policajného útvaru Banská Bystrica. Vítězem se stala zásahová jednotka Královéhradeckého kraje, která si kromě ocenění za první místo odnesla i putovní pohár mistrovství. Nejlepším střelcem se stal policista z Jihomoravského kraje a nejlepším odstřelovačem policista z Královéhradeckého kraje. místo – zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje místo – zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje místo – zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje

Pomyslná štafeta organizace se přesouvá do Jižních Čech, kde se příští rok opět utkají ti nejlepší z nejlepších.
Velké poděkování patří všem pořadatelům, partnerům a sponzorům, zejména Skupině ČEZ, za jejich podporu.


por. Iva Kormošová
8.10.2024, 14.30



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy