Jaké trendy letos vládnou pánské módě?

Udržet si přehled o všech stylech pánské módy může být obtížné. Většina z nich se v průběhu let objevuje a zase mizí, některé ale nestárnou.


Také letos bude pánský styl všechno, jen ne nudný. Jaké jsou módní trendy letošního roku? Jaké barvy se nosí a co nesmí v pánské skříni chybět?

Back to Black

Nestárnoucí klasikou, která z muže udělá za minutu sexy muže, je černý pánský oblek. Ten je pro svou dokonalost a čistotu základem pánského šatníku. Velkou předností tohoto obleku je variabilnost. Černý oblek lze kombinovat s pánskými módními doplňky v odstínech grafitové nebo mořské modré barvy.

„Mořská modrá neboli odstíny barev oceánu dodají černému pánskému obleku jiskru. Jde o barvu důvěry a klidu. Hodí se na všechny společenské a životní události,” říká Denisa Vámoš Gróffová, kreativní vizionářka značky Pánské obleky BANDI.

Návrat k přírodě a tradicím

Barevným trendem letošní sezóny jsou přírodní tóny hnědé a béžové.

„Trend světlého odstínu béžové, v barvě „obilí při zapadajícím slunci“, vyjadřuje příklon k přírodě a bude pokračovat i v sezóně roku 2023. V motivu tkaniny se rovněž objevují textury surových přírodních materiálů jako lněné plátno a bavlna. Podzim a zima naopak vyžaduje tmavší tóny, a proto v kolekci saháme po tmavě hnědé - barvě tmavého dubového dřeva. Barvy se promítnou ve struktuře látek obleků, sak i kalhot,“ upřesňuje Denisa Vámoš Gróffová

Uklidňující modrá

V pánském šatníku nemůže chybět ani odstín modré. V barevném trendu letošního roku se nově objeví odstín chladné modré, přecházející do modrošedých odstínů. Takto barevně zvolený oblek nebo košile budou odrážet pocit rovnováhy. Díky tomu je možné oblečení jednoduše kombinovat s dalšími barvami doplňků. Oblečení v tomto odstínu modré muž využije nejen do kanceláře, ale i pro slavnostní příležitosti, jako jsou například svatba nebo večerní události.

„Pro letošní sezónu připravujeme modely pánských obleků v barvách od výrazné modré až po trendy odstíny šedomodré. Výběr bude opravdu veliký a nadčasový. Světle modré tóny budou viditelné především na košilích a na doplňcích,“ doplňuje Denisa Vámoš Gróffová.

Rolák hitem sezóny

Jedním z nejuniverzálnějších kousků pánského šatníku je svetr z jemného úpletu. Tento svetr muž využije celoročně. Lze jej kombinovat s trikem, košilí i pánským oblekem. Jaru a létu vévodí světlé barvy, naopak na zimu se skvěle hodí tmavší odstíny. Může se zdát, že hodit na sebe svetr z jemného úpletu není žádná věda, ale i to má svá pravidla: 

Decentní véčkový výstřih

Svetr s véčkovým výstřihem muži nosí jak na holém těle, tak v kombinaci s trikem nebo košilí.  Ke košili je možné přidat i kravatu, která ve výstřihu tvaru „V“ obzvlášť vynikne. Výsledný dojem je pak elegantnější než u klasického výstřihu ve tvaru „U“. Muži svetr s véčkovým výstřihem využívají nejen k obleku, ale i ke kalhotám a saku.

Volnočasový kulatý výstřih

Jde o vzhledově ležérnější, sportovnější typ svetru, než je svetr s véčkovým výstřihem. Nosí se pod něj triko nebo košile, nejlépe bez kravaty. Výstřih ve tvaru„U“ se hodí více k volnočasovým kalhotám a k volnočasovému saku. V případě, že se svetr nosí společně s košilí, lze pro navození ležérnějšího dojmu nechat horní knoflík košile rozepnutý.

U obou typů výstřihů mohou muži nosit límeček košile pod svetrem i na svetru. Záleží na tom, jak to muž cítí. Oba typy výstřihů se hodí i k pánskému obleku. Muži v tomto oblečení vypadají elegantně a cítí se pohodlně.

Sexy rolák

Pánské roláky z jemného úpletu se vyrábějí ve dvojím provedení. Buď je rolák u krku ukončený klasickým vyšším rolákem nebo nižším stojáčkem. Právě nižší výška stojáčku, kterou zvolili návrháři od BANDI, muže opticky zužuje. Navíc je neškrtí, ani jim nepřekáží.

„Rolák je určitě hitem a trendem letošní sezóny, zvlášť pokud muž volí oblečení monochromatické, čili v jednom tónu. Tedy například černý rolák a antracitový pánský oblek či sako. Rolák dodá muži moderní vzhled a pod sakem vypadá velmi elegantně. V zimě navíc zahřeje,“ uzavírá Denisa Vámoš Gróffová.

Rolák z jemného úpletu nemusí muži nosit pouze k obleku. Vhodný je také k volnočasovému oblečení.

Pár rad k dokonalosti

•Outfit vždy získá na dokonalosti a eleganci, pokud opasek barevně ladí s obuví.

•Kravata by neměla chybět na společenských událostech, jako jsou svatba, ples, návštěva divadla nebo výstavy. Neobejdou se bez ní také studenti při maturitě, promoci a samozřejmě manažeři při obchodním jednáním. Doporučujeme ji také úředníkům do práce. Kravata jim dodá větší respekt u veřejnosti.

•U některých typů dress code je kravata nežádoucí. Konkrétně u dress code Black Tie a WhiteTie se vysloveně vyžaduje motýlek.

Pánské obleky BANDI

Česká módní značka Pánské obleky BANDI už tradičně obléká muže na společenské události, do práce i pro volný čas. V České republice a na Slovensku lze veškerý sortiment pánské módy BANDI nakoupit v 11 značkových prodejnách. V nich se zákazníkům věnují odborní poradci, kteří jim rádi pomohou s výběrem. BANDI obléká mj. české herce, moderátory, zpěváky, televizní komentátory i známé osobnosti z oblasti byznysu. Značka BANDI je také partnerem společenských akcí a sportovních týmů. Jediným majitelem je Andrej Bandi Vámoš, zakladatel značky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy