Vyhrožování zbraní v centru města

HRADECKO - Po necelé 3/4 hodině od oznámení byl podezřelý muž zadržen.




Na lince 158 v úterý 24.9. krátce před 13. hodinou přijal operační důstojník oznámení o rozepři mezi třemi muži, ke které dochází před jedním obchodem v centru města Hradce Králové, při níž měl jeden vytáhnout střelnou zbraň. Při příjezdu na místo se opodál nacházel již jen poškozený muž. Policisté po dalších dvou na základě získaných informacích začali okamžitě pátrat. Po pár minutách je vypátrali v jednom z obchodních domů v centru města. Záhy našli i zbraň, kterou jeden z nich ukryl v jednom z umístěných květináčů. Oba muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Zbraň zajistili a předali k odbornému posouzení.
Z šetření vyplynulo, že měli dva muži ve věku 28 a 36 let mezi sebou rozepři ohledně krádeže jízdního kola za přítomnosti kamaráda mladšího z mužů. Mladší muž následně vytáhl střelnou zbraň, přičemž v druhé ruce měl teleskopický obušek a na staršího zamířil a pohrozil zastřelením. Poté z místa všichni odešli.
Policisté na služebně oba zadržené muže vyslechli. U 28letého zjistili, že nikdy nevlastnil zbrojní průkaz a že krátká střelná zbraň - samonabíjecí pistole značky FN, ve které se nacházelo 6 kusů nábojů ráže 6,35 mm, není vedena v registru zbraní. Muži sdělili podezření z přečinů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a nedovolené ozbrojování, za což mu hrozí až 3leté vězení. Kamaráda bez zjištění protiprávního jednání propustili.

por. Iva Kormošová
26.9.2024, 13.00



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy