Vlivem opilosti havarovali

TRUTNOVSKO - Cyklista a muž na elektrokoloběžce pod „vlivem“.




Havárie s "alkoholem"Včera na Trutnovsku mimo jiné řešili dopravní policisté dvě dopravní nehody, přičemž oba účastníci byli opilí, jednalo se o cyklistu a muže na elektrokoloběžce.
K první havárii došlo po 15. hodině v Batňovicích když 40letý cyklista vlivem opilosti jedoucí bez helmy najel na obrubník a upadl na zem. Přivolaní policisté s ním provedli dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem 3,06 promile. Dále muže zdravotníci převezli na ošetření do nemocnice, ze které byl následně propuštěn do domácího léčení.
Druhý případ se stal dnes ráno po 1. hodině na Krkonošské ulici ve Vrchlabí, kde havaroval 45letý muž na elektrokoloběžce. Cyklista při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk a také s lehkým zraněním skončil na komunikaci. Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 2,20 promile.

Připomínáme, že cyklista je považován za řidiče nemotorového vozidla, který nesmí při jízdě na pozemní komunikaci pít alkohol ani řídit pod jeho vlivem. Na cyklostezce platí stejná pravidla. Postih cyklistů za řízení pod vlivem alkoholu je obdobný jako u řidičů motorových vozidel. Pokud cyklista způsobí dopravní nehodu, je alkohol v krvi brán jako přitěžující okolnost, též obdobně jako u řidiče motorového vozidla.

por. Pižlová Šárka, DiS.
17.7.2024, 10:00


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy