Řídila se zákazem

RYCHNOVSKO – Silniční kontrola skončila zadržením řidičky.




Rychnovští policisté se v neděli 20. října před devátou hodinou večer rozhodli v rámci silniční kontroly zkontrolovat ve Štemberkově ulici v Rychnově nad Kněžnou vozidlo zn. Citroën. Poté, co s vozidlem řidička zastavila, bylo vidět, jak přelézá dozadu na místo spolujezdce za řidičem. Ve vozidle, které mělo propadlou technickou kontrolu, kromě jejího psa cestovali na místě spolujezdců vpředu a vzadu ještě další dva muži. Lustrací řidičky kolegové zjistili pravý důvod jejího „přesunu“. Třiatřicetiletá žena totiž měla od června letošního roku soudem vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel na tři roky. Policistům se nakonec přiznala, že vozidlo skutečně řídila. To ale nebyl její jediný prohřešek. Žena se na výzvu podrobila testu na jiné návykové látky a před jeho provedením tvrdila, že žádné návykové látky nepožila. Výsledek drogového testu ovšem ukázal na přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Lékařskému vyšetření spojenému s odběry biologických materiálů se žena odmítla podrobit. Zároveň odmítla následovat hlídku k provedení dalších úkonů na služebně. Policisté tak museli použít donucovací prostředky, řidičku spoutali a převezli jí na oddělení.

Policisté jí v pondělí 21. října sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což řidičce hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta.

Odmítnutí lékařského vyšetření společně s jízdou vozidlem, které nesplňuje technické podmínky provozu na pozemních komunikacích, bude řešit příslušný správní orgán. Řidičce ve správním řízení hrozí sankce od 25.000 do 75.000 korun a zákaz činnosti od 6 do 18 měsíců.



por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy