Řidič závodil s policejním radarem

JIČÍNSKO – 47letý řidič uháněl na padesátce rychlostí 113 km/h, překročil rychlost o 63 km/h.




Policisté z dálničního oddělení Hořice přistihli včerejšího dne 47letého řidiče, který se řítil rychlostí 113 km/h a to v místě, kde je dopravním značením stanovena nejvyšší dovolená rychlost na 50 km/h. K vysoké rychlosti došlo na silnici I. třídy č. 35 (mimo obec) v katastru obce Milovice u Hořic ve směru jízdy na Hradec Králové.radar 113.jpg

Dálniční policisté řidiče vozidla Škoda Superb zastavili na bezpečném místě, kde se
řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Poté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

„Závodníkovi“ se rychlá jízda nevyplatila. Ve správním řízení mu hrozí pokuta ve výši 7 – 25 tisíc korun, 6 trestných bodů a zákaz činnosti od 6 do 18 měsíců.

Řidiči, dejte si pozor! Na tomto úseku dochází k postupnému snížení maximální dovolené rychlosti z dovolených 90 km/h, se rychlost snižuje na 70 km/h a následným značením je rychlost upravena na 50 km/h.

Rychlá jízda může mít fatální následky nejen pro řidiče, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Pamatujme na to při svých cestách a chovejme se zodpovědně, nejen na silnici.

por. Bc. Martina Jandová
6.8.2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy