Recidivista opět v akci

NÁCHODSKO – I tentokrát odhalen a dopaden.




Na Broumovsku řádil doposud neznámý pachatel, který se zaměřoval na majetkovou trestnou činnost. Nyní se ho podařilo policistům odhalit, mělo by se jednat o 31letého muže s bohatou trestní minulostí. Bude mít v rejstříku trestů 13. zápis?

Za prvních čtrnáct dní v září se měl dopustit celkem šesti skutků. To však není všechno, z čeho ho náchodští kriminalisté obviňují. K prvnímu případu mělo dojít už na konci července, kdy se násilným způsobem dostal do jedné z garáží. Garáž prohledal a pátral i jako v dalších případech po věcech, které by se daly zpeněžit. Jednalo se zejména o zahradní techniku, nářadí, ale také o automobilové součástky jako litinové disky, sportovní volant, převodovku, spínací skříně, subwoofer a další. V jiných případech se vloupal do uzamčených osobních vozidel, do rodinného domu, zavítal také na oplocené pozemky, kde například v pergole upoutaly jeho pozornost lahve s tvrdým alkoholem. Kromě zmiňovaného se zajímal o finanční hotovosti, ale i o běžně používané věci jako jsou ručníky, povlečení, tablety do myčky a podobně. Celkem odcizil věci za více než 50 tisíc korun a způsobil škodu dosahující téměř 10 tisíc korun.

Muži je také kladeno za vinu, že se neoprávněně zmocnil osobního vozidla a to, ale i další, užíval a řídil i přes vyslovený zákaz řízení.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za přečiny krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Karolína Macháčková
21.10.2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy