První ročník policejního pochodu přilákal více než 400 účastníků

JIČÍNSKO – Pochod pro dobrou věc pod záštitou policejního prezidenta.




Policejní spolek Jičín v sobotu 29.6.2024 uspořádal první ročník policejního pochodu, který se konal pod záštitou samotného policejního prezidenta genpor. Mgr. Martina Vondráška, což byl pro organizátory již od prvních chvil obrovský závazek.

I když je pochod pojmenován jako policejní, byl otevřený všem, kteří měli zájem a chuť podpořit dobrou věc. První ročník pochodu, se pořadatelé rozhodli věnovat vzpomínce na skvělého člověka, příslušníka AČR, štábního praporčíka i.m. IVO KLUSÁKA, jičínského rodáka, příslušníka 2. roty 43. výsadkového mechanizovaného praporu v Chrudimi, u příležitosti 10-tého výročí jeho tragického úmrtí, který dne 8.7. 2014 tragicky zahynul při sebevražedném útoku v afghánském Bagramu.Policejní pochod

Hlavním účelem pochodu byla podpora dobré věci, ale zároveň i setkávání přátel a v neposlední řadě také možnost nahlédnout do krásných končin území Jičínska.

Pochodníci mohli vybírát z 3 různých tras v celkové délce 65 km. Na místě byly 3 kontrolní body, 13 pořadatelů, něco přes 20 účinkujících při doprovodném programu a nakonec, něco málo přes 400 úžasných pochodníků, ve věkovém rozmezí 0 – 82 let s asi 20 čtyřnohými kamarády.

npor. Jan Pavlásek, zástupce vedoucího oddělení Nová Paka a jeden z organizátorů policejního pochodu říká: „Pokud se ale máme na věc podívat okem organizátorů, musíme konstatovat, že jsme rádi, že se akce povedla bez větších problémů a jsme šťastní za tak skvělou účast. Bez vás, pochodníků, by to zkrátka nešlo a právě pro vás jsme akci uspořádali s tím, že vy všichni jste se obrovským dílem přičinili o to, že akce měla smysl, že nebyla zbytečná a že její třešničkou na dortu bude v sobotu 7. září oficiální slavnostní akt, při kterém bude předán pomyslný šek s výtěžkem té nejpotřebnější, dcerce št. prap. Ivo Klusáka.Policejní pochod

Obrovský dík patří samozřejmě také všem našim podporovatelům, bez kterých by to také nešlo a o kterých se ještě zmíníme později.

Samostatné poděkování ovšem zaslouží všichni přátelé a kamarádi, kteří pro vás, jak říkáme, účinkovali při doprovodném programu a bez jejichž dobrovolnosti a času stráveného z jejich volna, by nemohl doprovodný program vůbec vzniknout.

Na závěr nezbývá, než vám všem ještě jednou z celého srdce poděkovat za účast a pozvat vás na příští ročník pochodu, který právě díky vám, zcela jistě připravíme a který se bude konat v sobotu 28. června 2025, tentokrát v dalším městě našeho území, Lázních Bělohradě, kde poznáte další, nová místa v okolí, kde my žijeme a pracujeme.

Sledovat nás se vyplatí přátelé.

S obrovským „DÍKY“, celý tým pořadatelů.“

por. Bc. Martina Jandová
8.7.2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy