Preventivní akce zaměřená na řidiče a cyklisty

RYCHNOVSKO - "Řídím, piju nealko pivo!" a "Na kole jen s přilbou"




Řídím piju nealko pivo! - RychnovskoVe středu 7. srpna se policisté z dopravního inspektorátu v Rychnově nad Kněžnou spolu s preventistou a zástupci BESIPu opět zapojili do celorepublikové preventivně bezpečnostní akce "Řídím, piju nealko pivo!". Vše za podpory Českého svazu pivovarů a sladoven.

Cílem této akce je zejména zvýšení bezpečnosti na našich silnicích a také snížení nehodovosti zapříčiněné osobami pod vlivem alkoholu. Tentokrát byli preventivní silniční kontroly prováděny v dopoledních hodinách v obci Lipovka. Každý zastavený řidič prošel standardní kontrolou dokladů, technického stavu vozidla a samozřejmě byl podroben dechové zkoušce. V případě, že bylo vše v pořádku, dostal nejen preventivní letáček zaměřený na problematiku alkoholu za volantem, ale i jednorázový alko test a především nealko pivo, které v těchto letních dnech přijde jistě vhod. Můžeme s radostí konstatovat, že všichni kontrolovaní si nealko pivo odvezli.

Následně probíhala preventivně bezpečnostní akce "Na kole jen s přilbou" a to na cyklostezce v Rychnově nad Kněžnou. Jak už název napovídá, akce byla zaměřena zejména na cyklisty jako účastníky silničního provozu a to i na elektrokolech, ale také pro lidi využívající koloběžek a elektrokoloběžek. Těchto lidí neustále přibývá a mnohdy rizika spojená s jízdou na koloběžce podceňují. Pád z kola či koloběžky může být velmi nebezpečný, proto policisté na toto riziko upozorňují. V rámci prevence byli dále cyklisté seznámeni např.: s povinnou výbavou kola, vhodnosti používání přilby i v dospělém věku, správným způsobem jízdy atd. Každý dostal letáček se základními informacemi, cyklomapu či reflexní prvky k dalšímu využití.

Na závěr lze konstatovat, že obě akce se vydařily a setkaly se velmi pozitivní ohlasem. Policie bude v těchto preventivních akcích pokračovat i nadále.

Přejeme vám šťastné kilometry bez nehod!

por. PhDr. Jaroslav Matoušek, MBA, LL.M.
7. 8. 2024, 15.00







Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy