Prevence není nikdy dost

TRUTNOVSKO/NÁCHODSKO – V létě ji šíříme na letních táborech.




S příchodem prázdnin jsou na pořadu letní tábory, které se samozřejmě týkají i nás policistů, protože je zájem o naší účast na nich.

V polední době jsme třeba navštívili tábor v Jívce, okr. Trutnov, kde měly děti možnost seznámení s prací složek IZS. Policisté zde předvedli i zadržení pachatele. Už několik let po sobě vyrážíme do Dětské ozdravovny Les Království na Královédvorsku, kde mají opět táborníci možnost zjistit něco málo o policejní práci. Samozřejmě mohou vyzkoušet i nějakou výstroj, přičemž zjistí, že to není nic lehkého a žádná sranda s tím třeba běžet. Jednou zatím s posledních zastávek v tomto týdnu byl fotbalový kemp v České Skalici, kde nás na tamním fotbalovém hřišti čekali natěšení malí a větší fotbalisti. Opět zaznělo představení náplně práce policistů a proběhla ukázka výstroje. Navíc mladí sportovci viděli výbavu kolegů z dálničního oddělení, kteří poté vytáhli ruční radar na měření rychlosti, a šlo se závodit. Každý mohl vyzkoušet svou rychlost, při krátkém sprintu a hned se díky radaru dozvěděl svou rychlost. Což mělo velký úspěch v této fotbalové společnosti.
Podobně kladný ohlas měly i simulační brýle (alkohol, drogy, únava), se kterými děti absolvovaly slalom mezi kužely.

Při všech takovýchto návštěvách také připomínáme zásady bezpečného chování, dodržování pravidel, ať už v silničním provozu, nebo běžném životě. Poukazujeme také na preventivní projekty „Na kole jen s přilbou" a „Bezpečně u vody“, které zdůrazňují obezřetnost a důležitost některých základních zásad. V neposlední řadě přichází řeč na bezpečnost v online světě, což je nyní velmi aktuální téma.

Na viděnou při nějaké další preventivní akci.

por. Bc. Lukáš Vincenc
9. srpna 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy