Pátrací akce se šťastným koncem

TRUTNOVSKO - Žena vyšla na houby a ztratila se.




Rozsáhlou pátrací akci policisté uskutečnili minulý čtvrtek poté, co v odpoledních hodinách přijali oznámení o pohřešování 70leté ženy chodící o holi, která si s rodinou vyšla v Kohoutově na houby. Rodina sdělila, že ji již tři hodiny hledají a že ji naposledy viděli v deset hodin, kdy společně vystoupili z auta a rozešli po lese. Žena u sebe neměla mobilní telefon.
Do pátrání se zapojilo přes tři desítky policistů, včetně psovodů a týmu STOPA. Na místo byl povolán i vrtulník Letecké služby PČR. Policisté vytvořili rojnici na prohledání vytyčeného úseku, další policisté prověřili její bydliště, zda se nevrátila domů a další policisté byli vysláni k projetí přilehlých cest a okolí lesa na čtyřkolkách.
Po dvou hodinách od oznámení ji policista na čtyřkolce našel sedící na louce u lesíka, vzdáleného téměř 2,5 km od místa rozchodu s rodinou. Žena byla sice vyčerpaná, unavená a schvácená, ale naštěstí živá a bez zranění. Policista ji pomohl nasednout na čtyřkolku, na které ji dopravil do místa základního stanoviště velícího štábu, kde si ji rodina převzala. Žena, která prý již na houby nepůjde, se policistům moc omlouvala za způsobené problémy. Ti ale byli velice rádi, že pátrací akce skončila se šťastným koncem.

por. Iva Kormošová
1.10.2024, 9.20

Související dokumenty Letak_Policie-CR_A5_Pohyb-v-neznamem-prostoru_dvoustranna (1).pdf
Velikost souboru:4,2 MB / formát PDF



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy