Pachatel neutekl

TRUTNOVSKO – Policista v době volna mu překazil útěk s lupem.




První zářijový den se stal osudným pro 26letého muže, který měl podle všeho odnést z obchodu zboží, aniž by za něj zaplatil. Muž s lupem v batohu na zádech vybíhal ze dveří obchodu. Krátce na to se policista, který byl v té době s rodinou na nákupu a čekal na parkovišti, od lidí z obchodu dozvěděl, že odtamtud měl údajně utéci muž s odcizeným zbožím.

Policista neváhal, k muži přistoupil a prokázal se policejním odznakem. Aniž by muž s batohem prokázal na výzvu policisty svou totožnost a uposlechl tak výzvy, začal před ním utíkat. Policista ho začal pronásledovat s cílem jej dopadnout, což se mu podařilo, a aby mu zabránil v dalším útěku, použil donucovací prostředky. Muž poté přiznal, že zazmatkoval a jeho chování nebylo správné. „Přestože je případ a veškeré širší související okolnosti v šetření, je třeba pohotovou a správnou reakci kolegy ocenit,“ hodnotí kladně práci svého podřízeného plk. Ing. Radek Kolc, ředitel územního odboru Trutnov.

„Policisté denně i ve svém volnu čelí mnoha situacím, kdy zasahují proti pachatelům, poskytují první pomoc potřebným a podobně. Vážím si přitom jejich odvahy, pohotové reakce a správného vyhodnocení každé takové situace, kdy i ve svém volnu naplňují heslo POMÁHAT A CHRÁNIT,“ dodává plk. Mgr. Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

mjr. Magdaléna Vlčková
3.9.2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy