Opilec ujížděl policistům

TRUTNOVSKO - Řidič neunikl, nadýchal 2,27 promile.




Minulý týden v úterý večer královédvorští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu si mezi obcemi Kocbeře a Kohoutovem všimli vozidla Audi Q7, které se rozhodli zkontrolovat.

Řidič vozidla však na jejich výzvy k zastavení nereagoval, ujížděl a policisté ho tedy začali pronásledovat. Z Kohoutova jel na Vyhnánov nejprve po polní cestě, kde zřejmě díky „rychlosti“ málem nezvládl zatáčku, poté jel po louce až skončil opět v Kohoutově. Tam zastavil, vyběhl z vozidla a dal se před policisty na útěk, neměl ovšem „štěstí“ a policistům neutekl. Ti ho zanedlouho doběhli, zajistili a eskortovali na policejní služebnu. Muž se navíc hájil tím, že on auto neřídil, i přesto, že ve vozidle nikdo jiný již nebyl.

Lustrací osoby jsme zjistili, že se jedná o 49letého řidiče, kterého policisté vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol s výsledkem 2,27 promile! Řidiči policisté na místě zadrželi řidičské oprávnění a předali mu výzvu k podání vysvětlení na následující dny. Ze zajištění byl po provedení nezbytných úkonů propuštěn.
Případ šetříme pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.



por. Pižlová Šárka, DiS.
29.7.2024, 12:20


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy