Opět ten "alkohol"

TRUTNOVSKO - Opilý cyklista havaroval a řidička vozu nadýchala 1,42 promile.




DN cyklistyVčera před 18. hodinou v ulici 17. listopadu ve Dvoře Králové nad Labem došlo k havárii cyklisty, který opilý při jízdě z kopce havaroval.
Přivolaní policisté s 66letým cyklistou jedoucím na elektrokole bez přilby provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,49 promile. Naštěstí muž utrpěl pouze lehké zranění a následně byl převezen do nemocnice k ošetření. Hmotná škoda na kole nevznikla.
Muži hrozí ve správním řízení peněžitý trest od 7 do 25 tisíc korun.
Opilou řidičku v Prostředním Lánově odhalili policisté z Vrchlabí ve středu 10. října 2024 okolo 1. hodiny ranní při jízdě na obec Čistá v Krkonoších. Policisté při dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu se rozhodli zkontrolovat vozidlo Renault, které řídila 45letá řidička, která nadýchala 1,42 promile. Řidička policistům sdělila, že před jízdou vypila 3 piva.
V následujících dnech jí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až 2 roky vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

por. Pižlová Šárka, DiS.
11.10.2024, 9:30


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy