Novopačský kostel láká renovovaným Růžencovým schodištěm a plánovaným muzeem

Klášterní kostel v Nové Pace prošel renovací svého Růžencového schodiště, včetně přidání nových obrazů, což zvyšuje jeho atraktivitu. Navíc se plánuje vytvoření badatelny, depozitářů a reprezentativních prostor muzea, což zlepší podmínky pro uchování kulturního dědictví a podpoří muzejní činnost.


Klášterní kostel v Nové Pace, který je starý přes 300 let, se může pochlubit novým vzhledem svého Růžencového schodiště. To prošlo rozsáhlou renovací, v rámci níž byly přidány i nové obrazy. Tato část historického místa tak nyní ještě více láká návštěvníky a milovníky umění.

Opravy nebyly ale zaměřeny pouze na zkrášlování. Muzejníci mají důvod k radosti i kvůli plánovanému umístění badatelny, depozitářů a reprezentativních prostor muzea do těchto prostor. Kateřina Wohanková, vedoucí odboru kultury novopacké radnice, uvedla, že současný stav depozitářů muzeí je nedostatečný — jsou přeplněné a už nevyhovují potřebám institutu.

Podle odborníků bude mít tento krok významný dopad na zachování kulturního dědictví v Nové Pace. Nové prostory poslouží nejen k ochraně a uskladnění cenných materiálů, ale také poskytnou modernější a přístupnější zázemí pro badatele a návštěvníky. Investice do těchto prostor je považována za krok vpřed pro celé město i jeho kulturní rozvoj.

Tato transformace klášterního kostela je jasným signálem, že Nová Paka klade důraz na své historické památky a jejich udržování v co nejlepším stavu. Obyvatelé i návštěvníci se tedy mají na co těšit, nejen co se týče kulturních zážitků, ale i zlepšených podmínek pro muzejní činnost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy