Motorkář se řítil nebezpečnou rychlostí

KRAJ – Nedovoleným způsobem předjel služební vozidlo a překročil rychlost o 80 km/h.




Dne 8. října 2024 kolem 13. hodiny řídil motocykl značky Yamaha 54letý motorkář, který jel po dálnici D11 ve směru na Hradec Králové. Při jízdě provedl manévr, kdy vyjel z levého jízdního pruhu do pravého a následně z pravé strany předjel služební vozidlo BMW v civilnímrychlost provedení, které se v té době nacházelo v levém jízdním pruhu. Jelikož motocyklista zjevně překročil povolenou rychlost, rozhodla se hlídka změřit jeho rychlost na 109. kilometru dálnice D11. Mimo obec, kde je zákonem stanovená maximální rychlost 130 km/h, mu byla naměřena rychlost 210 km/h, po odečtení tolerance jel tedy rychlostí 203 km/h. Navíc předjížděl služební vozidlo zprava, což není povoleno.

Následně byl muž zastaven na bezpečném místě, v blízkosti sjezdu z dálnice D11 ve směru na obec Rožnov. Zde byl kontrolován hlídkou Dálničního oddělení Hořice. Řidič se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem.

Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a bylo s ním sepsáno oznámení o přestupku, které bude správním orgánem projednáno. Muži hrozí pokuta ve výši 7 – 25 tisíc korun, zákaz řízení až do výše 18 měsíců a 6 trestných bodů.

por. Bc. Martina Jandová
14.10.2024




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy