Královéhradecký kraj se opět zapojí do výzvy 10 000 kroků

Královéhradecký kraj se na podzim opět zapojí do výzvy 10 000 kroků, která propaguje denní aktivitu pro zdraví. Výzva cílí na prevenci nemocí a duševní pohodu. Úřad plánuje i další podpůrné aktivity včetně ocenění nejaktivnějších škol.


V Královéhradeckém kraji se opět na podzim zapojí do celostátní výzvy, která nese název 10 000 kroků. Účelem tohoto projektu je zvýšení povědomí o významu pravidelné denní aktivity pro zdraví. Kromě prevence závažných nemocí jako diabetes, vysoký krevní tlak a srdeční choroby má chůze pozitivní dopady i na duševní pohodu a stimulaci mozkových funkcí.

Cílem výzvy není jen naplnění cíle 10 000 kroků denně, ale hlavně motivace zaměstnanců k tomu, aby se pohyb stal nedílnou součástí jejich každodenního života. Aktivní účast na výzvě tak napomáhá nejen zlepšení fyzické kondice, ale i upevnění pracovních vztahů a posílení týmového ducha.

'Jsme velmi pyšní, že se náš úřad již několik let pravidelně účastní této prospěšné aktivity. Naše zapojení do výzvy 10 000 kroků je důkazem, že na zdravém životním stylu nám skutečně záleží a sami jdeme příkladem. Doufáme, že naše úsilí bude inspirovat i další organizace a jednotlivce k zapojení a podpoře vlastního zdraví,' uvedl Miroslav Vrba, ředitel Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Kromě samotného zapojení do výzvy krajský úřad plánuje podporu této iniciativy i dalšími aktivitami. Patří mezi ně například vyhlášení nejaktivnějších tříd ze základních a středních škol na území kraje, které se do výzvy zapojí.

Výzva 10 000 kroků se pořádá dvakrát ročně, a to v dubnu a říjnu. Účastnit se může kdokoliv bez ohledu na věk nebo fyzickou kondici.

Do výzvy se můžete zaregistrovat na webové stránce: www.desettisickroku.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy